A tésztához
2.5 dl tej
1 dl napraforgó olaj
1 kávéskanál só
50 dkg finomliszt
2.5 dkg élesztő
A töltelékhez
4 db virsli (darált)
20 dkg reszelt sajt
2 db tojás
20 dkg kukorica
A kenéshez
1 db tojás
1. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütőgépbe, és megdagasztjuk.
2. A töltelékhez valókat összekeverjük.
3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
4. A lapok felére teszünk a töltelékből, majd félbehajtjuk, és a széleit alaposan lenyomkodjuk. Tojással megkenjük.
5. Előmelegített sütőben megsütjük.
sütési hőfok: 180°C
A kókuszreszeléket összekeverjük a sűrített tejjel. Megolvasztjuk a csokoládét, ezt lehet gőz fölött vagy óvatosan mikrosütőben. A kókuszos masszából tömött golyókat...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: Könnyűa szeletelés eltart egy darabig, a szeletek vastagsága a legfontosabb, egy almából kb. 12-15 szelet jön ki. Ha megvan, szórjuk meg finoman a szeleteket fahéjjal és mehet a sütőbe,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borst mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 4 csészényi forró vízben 2 csésze csicseriborsót habverővel simára keverünk. Állandó keverés közben keménnyé főzzük. 2. Egy lapos négyszögletes tálat (pl. jénai) kikenünk o...
Elkészítési idő: 1/2óra+1/2óra Nehézség: Könnyű