A tésztához
2.5 dl tej
1 dl napraforgó olaj
1 kávéskanál só
50 dkg finomliszt
2.5 dkg élesztő
A töltelékhez
4 db virsli (darált)
20 dkg reszelt sajt
2 db tojás
20 dkg kukorica
A kenéshez
1 db tojás
1. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütőgépbe, és megdagasztjuk.
2. A töltelékhez valókat összekeverjük.
3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
4. A lapok felére teszünk a töltelékből, majd félbehajtjuk, és a széleit alaposan lenyomkodjuk. Tojással megkenjük.
5. Előmelegített sütőben megsütjük.
sütési hőfok: 180°C
Olvassz vajat a lábosban, majd a cukrot is olvaszd fel benne. Kavarj, kavarj rendületlenül! Amikor elelegyedett a kettő, akkor a kakaóport és a fahéjat is hozzáöntheted, illetve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkemell szeleteket fűszerezzük. Először a tejbe utána a reszelt sajtba forgatjuk és végül a zsemlemorzsába jól belenyomkodjuk. Tűzálló tálba tesszük és a sütőben készre sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnarol a bort levagtam es kockakra vagtam. A hagymat felszeleteltem. Egy serpenyoben beletettem a szalonnakockakat, es kicsit megpiritottam. Utana kiszedtem, es a megmara...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűVegyünk egy üvegfalú tárolóeszközt, pl egy befőttesüveg ideális erre, vagy a fentebb látható tárolóedény. Ha ez megvan, akkor felvágjuk a vöröshagymát karikára meg a fokhagymát. Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű