4 fej bio fokhagyma (kb. 40 szik)
4 bio citrom héjastól
2 liter víz
Vágjuk a citromokat és fokhagymát (pucolás után) apró darabokra. Adjunk hozzá 2 liter vizet és lassan főzzük fel a keveréket. Mihelyt elkezd főni, azonnal vegyük le a lángról és hagyjuk természetesen kihűlni. Mikor elérte a szobahőmérsékletet szitán szűrjük át és töltsük üvegekbe. A szűrőben maradó rostot dobjuk el. Hűtőben tároljuk az elixírt.
Napi egy kupicás pohár elixír fogyasztása javasolt, 2 órával a fő étkezés előtt, ezt legalább 3 hétig, majd 1 hét szünet és ismét 3 hét fogyasztás frissen készített elixírből.
Ezt a kombinált elixírt a német természetgyógyászat már nagyon régóta ismerik. A fokhagymát az érelmeszesedés kezelésére használják.Tudományos kutatások valóban alátámasztották, hogy a fokhagyma képes csökkenteni a koleszterin szintet a vérben. Ugyanakkor ősidők óta használják a fokhagymát fertőzésekben, megfázásos, hűléses kórképekben. A fokhagymával kombinált citrom erősíti az immunrendszert és lúgosítja a szervezetet, C-vitamin tartalmának köszönhetően megköti a szabadgyököket. A citromrostok pedig növelik a máj enzimkészletét.
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnek egy részét használjuk el a kenyér készítéséhez, a maradékot megőrizzük és kiegészítjük a harmadik lépcső összetevőivel, így mindig elegendő kovásszal rendelkezünk a kenyérs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Piletinu narežite na kockice. 2. Za marinadu pomiješajte jaje, đumbir, češnjak, škrob, Gussnel, umak od soje i malo chilija i soli. Marinadu prelijte preko piletine, promij...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű