4 fej bio fokhagyma (kb. 40 szik)
4 bio citrom héjastól
2 liter víz
Vágjuk a citromokat és fokhagymát (pucolás után) apró darabokra. Adjunk hozzá 2 liter vizet és lassan főzzük fel a keveréket. Mihelyt elkezd főni, azonnal vegyük le a lángról és hagyjuk természetesen kihűlni. Mikor elérte a szobahőmérsékletet szitán szűrjük át és töltsük üvegekbe. A szűrőben maradó rostot dobjuk el. Hűtőben tároljuk az elixírt.
Napi egy kupicás pohár elixír fogyasztása javasolt, 2 órával a fő étkezés előtt, ezt legalább 3 hétig, majd 1 hét szünet és ismét 3 hét fogyasztás frissen készített elixírből.
Ezt a kombinált elixírt a német természetgyógyászat már nagyon régóta ismerik. A fokhagymát az érelmeszesedés kezelésére használják.Tudományos kutatások valóban alátámasztották, hogy a fokhagyma képes csökkenteni a koleszterin szintet a vérben. Ugyanakkor ősidők óta használják a fokhagymát fertőzésekben, megfázásos, hűléses kórképekben. A fokhagymával kombinált citrom erősíti az immunrendszert és lúgosítja a szervezetet, C-vitamin tartalmának köszönhetően megköti a szabadgyököket. A citromrostok pedig növelik a máj enzimkészletét.
A sajtot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük. A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajt...
Elkészítési idő: 10perc1. változat elkészítése: A száraz csicseriborsót már két nappal az elkészítés előtt áztassuk be friss, hideg vízben. Főzés előtt öntsük le róla az áztatóvizet és újra friss vizet...
Elkészítési idő:A karfiolt kisebb rózsákra szedjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt / kókuszolajat. Egy tálban villával kicsit felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. Bel...
Elkészítési idő:A zellert, a sárgarépát és a gyökeret nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olajon (egy fazékban) lepirítjuk. Hozzáadjuk a marhacsontot, felöntjük 4 liter vízzel, majd belete...
Elkészítési idő: 3-4 óra