• 50 dkg csirkemáj
• 1 szál sárgarépa
• 1 szál fehérrépa
• 30 dkg zöldborsó
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 ek étolaj
• 1 tk ételízesítő
• 1 ek petrezselyemzöld
• 1 bögre rizs
• ízlés szerint só
• ízlés szerint őrölt bors
Kuktafazékban, az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat. Megszórom ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra vágott csirkemájat.
Meghintem frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel és addig pirítom, hogy a máj kifehéredjen. Ezután felöntöm 1,5 bögre forró vízzel, majd összekeverem. Szükség szerint sózom és a kuktát lefedve, készre párolom.
a burgonyát héjában megfőzzük -karalábé vájóval a közepét kivájjuk -ha kihült megpucoljuk és ketté vágjuk hosszában -a ledarált sertéshúst bekeverjük ,a fűszerekkel+ fokhagym...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Könnyű1. A szójakockát beletesszük egy nagyobb tálba, rámorzsoljuk a leveskockát vagy az ételízesítőt és leöntjük forrásban lévő vízzel, hogy bőven ellepje. Pár órát állni hagyjuk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszel...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk, a kiflit megáztatjuk, és kinyomkodjuk, majd az összes többi hozzávalóval egy nagy tálba rakjuk (fűszerek ízlés szerint). Alapossan...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz