0,5 kg krumpli
1 tojás
10-15 dkg liszt
1 ek búzadara
só, bors
- Bolognai szósz
- Sajtmártás
- Tejszínes-gombás mártás: a hagymát kevés olajon megdinsztelem, rádobom a szeletelt gombát, só, bors, rozmaring, majd felöntöm tejszínnel és kevés tejjel. Rottyanásig főzöm.
- Brokkolimártás: a brokkolit sós vízben megfőzöm, főtt krumplival összeturmixolom, pürésítem, felöntöm tejszínnel és összeforralom. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem. Lehet bele rakni sonkát kockára vágva, ill. egy kis majonézt.
Megpucolom és megfőzöm a krumplit sós vízben, majd áttöröm és kicsit hűlni hagyom. Hozzáadom a tojást, lisztet, búzadarát, kevés sót és borsot, majd összegyúrom tésztává. Kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és csíkokra, majd kis kockákra vágom (de tetszés szerint lehet pl. nudli formára is vágni). Mártással keverem össze, majd tálaláskor reszelt sajtot szórok a tetejére.
Ha friss élesztővel dolgozom, az kevés cukros langyos tejben felfuttatom. A szárítottat egyenesen a liszthez lehet adni, nem kell felfuttatni. A lisztből, krumpliból,olajból, élesz...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA tésztának vizet teszünk fel, közben a spárga fás végeit letördeljük meghajlítva, éppen ott fognak elpattanni, ahol a fás rész kezdődik, majd a zsenge részt 3-4 centis darabokra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zeller zöldet és a petrezselyemzöldet. Az olajon megpirítjuk a darálthúst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon halványra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük az összezúzott fokhagymát, a darált sertéshúst, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával és állandóa...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Közepes