menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 4 db tojás
- 1 l tej
- 2 evők. dw sütőliszt
- 1 evők. dw 1:4 cukorhelyettesítő
- fél evők. vaníliás cukorhelyettesítő

Elkészítés:


8 dl tejet felteszek főni. Addig szétválasztom a 4 tojást, a tojássárgáját kikeverem a 2 dl tejjel, liszttel és cukrokkal, majd beleöntöm a 8 dl tejhez. Folytonos kavarás közben felforralom. Ha kész tűzálló edénybe kiöntöm. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és forrásban lévő vízben kis adagokban kifőzöm, egy pillanat alatt mindkét oldalát és ráteszem a madártejemre.

Madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Császármorzsa
Császármorzsa

Egyenletes tésztává összedolgozom a lisztet, tojássárgáját, tejet és vaníliás cukrot (ebbe a részbe adagolható 1-2-3 evőkanál rum is). A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
MAZSOLÁS-MANDULÁS SZALONCUKOR
MAZSOLÁS-MANDULÁS SZALONCUKOR

A mazsolát forró vízzel leforrázzuk, 10 percig hagyjuk ázni, majd szűrjük le, hagyjuk lecsepegni. A mandulát, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat, a fahéjat és a mazsolát apr...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Somlói galuska
Somlói galuska

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírral...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Töltött sült alma
Töltött sült alma

A sütőt 200 fokra előmelegítem. Az almákat kicsumázom úgy, hogy a gyümölcsöt egészben hagyom: ezt vagy egy csumázóval hajtom végre, vagy egy késsel, négy vágással kiemelem a mag...

Elkészítési idő: 20 p
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk