menu

Családireceptkönyv.hu

Szalagos fánk


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 e.k porcukor, 5 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 pohárka rum, 50 dkg liszt

Elkészítés:


3 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 e.k porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek
következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajba alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyünk le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Tökéletes piskóta recept
Tökéletes piskóta recept

A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások fehérjét, az olajat és a sütőport amivel szintén tovább verjük, de csak add...

Elkészítési idő: kb.1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Palacsinta
Palacsinta

A lisztet, tojásokat, cukrot és sót elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett vizet és tejet adunk hozzá 2:1 arányban. Ezt addig folytatjuk, míg nem sűrű, de nem is túl híg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alíz
Ragacs cipó
Ragacs cipó

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, bedagasztjuk és legalább 1 órán át kelesztjük meleg helyen. Amint kész, egy lisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, lehetőleg t...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilka
Hógolyó
Hógolyó

A zabpelyhet száraz serpenyőben egy-két perc alatt világosra pirítjuk, vigyázunk, hogy ne égjen meg, majd leöntjük a vízzel. Teszünk hozzá mazsolát és néhány percig főzzük. Hozzáke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk