menu

Családireceptkönyv.hu

Szalagos fánk


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 e.k porcukor, 5 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 pohárka rum, 50 dkg liszt

Elkészítés:


3 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 e.k porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek
következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajba alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyünk le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Róza
Poharas muffin
Poharas muffin

A joghurtos poharat használva mérceként kimérünk mindent és összekeverjük. Sütés 180 fokon 18-20 perc. Kb 30 db lesz .

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Buborékos francia csokoládékrém bögrésen
Buborékos francia csokoládékrém bögrésen

Elkészítése: 1. A csokoládét gőz felett vagy mikrohullámú sütőben egy nagyobb tálban megolvasztjuk. Ha mikrohullámot használunk, akkor kevergessük át fél percenként. 2. A hár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulás vagy diós-csokis kuglóf, fagylalttal
Mandulás vagy diós-csokis kuglóf, fagylalttal

A vajat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a rummal és a fahéjjal. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Keverjük bele a csoki darabkákat és a mandu...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Mogyoróvajas sajttorta sütés nélkül
Mogyoróvajas sajttorta sütés nélkül

A kekszes alaphoz a vajas kekszet egy késes robotgépben finomra őröljük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, és tovább mixeljük, amíg nedves homok állagú lesz, majd egy kapcsos tortafo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk