Családireceptkönyv.hu

Szalagos fánk


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 e.k porcukor, 5 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 pohárka rum, 50 dkg liszt

Elkészítés:


3 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 e.k porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek
következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajba alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyünk le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emese
Cappucino szelet
Cappucino szelet

Kisütjük a tésztát és a krém felét rákenjük.A krém másik felébe 1 evőkanál kakaót és 1 evőkanál őrölt kávét teszünk, majd rákenjük a fehér krémre. Ezután csokimázzal áthúzzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Madártej
Madártej

8 dl tejet felteszek főni. Addig szétválasztom a 4 tojást, a tojássárgáját kikeverem a 2 dl tejjel, liszttel és cukrokkal, majd beleöntöm a 8 dl tejhez. Folytonos kavarás közben fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsös süti
Gyümölcsös süti

• 1 pohár kefír, 2 pohár cukor, 1 pohár olaj, 2,5 pohár liszt, 4 db tojás, 1 sütőpor, összekeverni, • vajazott, lisztezett tepsibe önteni, gyümölcs a tetejére, megsütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk