3 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 e.k porcukor, 5 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 pohárka rum, 50 dkg liszt
3 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 e.k porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek
következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajba alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyünk le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.
A sűrített tejet a pudingporral és tejjel együtt sima állagú krémmé mixereljük. Kb. 3 percig pihentetjük, ezalatt a massza megköt. A habtejszínt kemény habbá verjük, közben előkés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és sütőport. 2. Egy másikmtálban kicsit verd fel a tojássárgáját és add hozzá a tejet, vajat és vaníliát. Majd keverd a száraz összete...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVerd fel a tojásokat, majd gyúrd hozzájuk egyenként az összes többi hozzávalót. A keksz tésztáját két zsírpapír között kb. fél centiméter vastagságúra nyújtsd ki. A felső zsírpapí...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA tejszínt felverem a habfixálóval és a zseléfixszel. Külön kikeverem a túrót a sűrített tejjel. A kettőt összekeverem és belereszelem a citrom héját. A piskótalapot ketté vágom....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű