30 dkg megtisztított burgonya,
70 dkg finomliszt,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
2 evőkanál porcukor, plusz egy evőkanál a szóráshoz,
2 tojás,
fél kiskanál só,
~2 evőkanál tejföl,
olaj a sütéshez.
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázva sós vízben megfőzzük, majd szitán áttörjük és hagyjuk kihűlni.
A liszthez hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a porcukrot, a tejfölt és a sót. Ha kihűlt a burgonya, azt is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk a tésztát.
Meglisztezett gyúródeszkán 2 milliméter vastagra nyújtjuk, 5x10 cm es rombuszokra, vagy téglalapokra vágjuk fel. Közepét egy csíkban bevágjuk, majd az egyik végét a vágáson áthúzva megformázzuk a csőrögéket.
Bő olajban 170 C° on 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tészta hozzávalóiból elkészitjük a piskóta lapot,amit kihülés után három lapra vágunk. A krémhez a pudingot,cukrot,vaniliás cukrot,3 dl tejet összekeverünk,felfőzzük.A zselatint...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A kakaós kekszet robotgépben morzsára daráljuk, és összekeverjük a kiolvasztott vajjal és a gesztenyemasszával. Belesimítjuk egy 22-23-cm-es tortaforma aljába. Aki intenzívebbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre keverjük. A nedves hozzávalókat apránként adagoljuk, hogy ne legyen csomós a tészta. Állni hagyjuk kb. félóráig. Utána sütjük és töltjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt a 3 citrom levével és 1 citrom reszelt héjával, a porcukorral és a vaníliáscukorral kikeverjük. A tejszínhabot keményre felverjük. Összekeverjük a kikevert tejföllel, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű