30 dkg megtisztított burgonya,
70 dkg finomliszt,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
2 evőkanál porcukor, plusz egy evőkanál a szóráshoz,
2 tojás,
fél kiskanál só,
~2 evőkanál tejföl,
olaj a sütéshez.
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázva sós vízben megfőzzük, majd szitán áttörjük és hagyjuk kihűlni.
A liszthez hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a porcukrot, a tejfölt és a sót. Ha kihűlt a burgonya, azt is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk a tésztát.
Meglisztezett gyúródeszkán 2 milliméter vastagra nyújtjuk, 5x10 cm es rombuszokra, vagy téglalapokra vágjuk fel. Közepét egy csíkban bevágjuk, majd az egyik végét a vágáson áthúzva megformázzuk a csőrögéket.
Bő olajban 170 C° on 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Készítsünk elő egy kb. 33x23 cm-es jénai tálat vagy 12 darab kelyhet. Az aljába tegyünk egy sorban vajas kekszet, majd helyezzük rá az összekarikázott banánt, hogy mindenhova jusso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDas Mehl mit Backpulver und Zucker in einer Schüssel mischen und zusammen mit den Eiern, der Milch und dem Sprudel/Wasser verrühren und dann ca. 15 Min. quellen lassen. In der Z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmascarponekrém Mascarponét kikeverjük cukorral, vaníliás cukorral (lehetőleg bourbon). Csokipudingot felfőzzük tejjel és cukorral. Mehet bele ízlés szerint étcsoki is. :) Ha kih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Peel, and then cut the apples in half. Remove the cores, and then slice apple halves into thin slices, about half cm thick. Place the apple slices into a very large bowl. Scatte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű