30 dkg megtisztított burgonya,
70 dkg finomliszt,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
2 evőkanál porcukor, plusz egy evőkanál a szóráshoz,
2 tojás,
fél kiskanál só,
~2 evőkanál tejföl,
olaj a sütéshez.
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázva sós vízben megfőzzük, majd szitán áttörjük és hagyjuk kihűlni.
A liszthez hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a porcukrot, a tejfölt és a sót. Ha kihűlt a burgonya, azt is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk a tésztát.
Meglisztezett gyúródeszkán 2 milliméter vastagra nyújtjuk, 5x10 cm es rombuszokra, vagy téglalapokra vágjuk fel. Közepét egy csíkban bevágjuk, majd az egyik végét a vágáson áthúzva megformázzuk a csőrögéket.
Bő olajban 170 C° on 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Egy kis tejszínnel mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk a csokit. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Egy másik edényben a tejszínt is habbá verjük. A tojások sárg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 200 fokra. Két tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. A tésztához a szalalkalit futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztet keverjük össze a sóval és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meghámozott, kissé kemény őszibarackot karikákra vágjuk. A lisztből a tojássárgával és kevés vízzel sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű