Fél kg túró
8 dkg olvasztott vaj
15 dkg buzadara
só
3 tojássárgája és habja
A túrót áttörjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a vajjal, a sóval, a túróval, a darával összekeverjük, a habbal lazítjuk.
Legalább fél óráig állni hagyjuk.
Bő, sós vízben kifőzzük. Pirított darába forgatjuk.
Porcukorral, tejföllel kínáljuk.
A felkockázott bacont megpirítottam, utána ráöntök 2 kis doboz tejszínt, egy kis doboz tejfölt, és 1,5 tömlős sajtkrémet. Sózom, borsozom, megszórom bazsalikommal, majorannával,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzöm, összetöröm és kihűtöm. Ha kihúlt mehet bele a liszt, só, olvasztott margarin, tojás. Tésztát gyúrunk belőle (a lisztet óvatosan, attól függően mennyit vesz fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és paradicsomot Felmelegítjük az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése : A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű