Fél kg túró
8 dkg olvasztott vaj
15 dkg buzadara
só
3 tojássárgája és habja
A túrót áttörjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a vajjal, a sóval, a túróval, a darával összekeverjük, a habbal lazítjuk.
Legalább fél óráig állni hagyjuk.
Bő, sós vízben kifőzzük. Pirított darába forgatjuk.
Porcukorral, tejföllel kínáljuk.
A vízet egy nagyobb edényben feltesszük főni pici sóval, olajjal. Ha felfőtt, a tésztát beletesszük, néhányszor megkavarjuk, hogy a gnocchi ne tapadjon az edény aljára. Akkor késze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160° fokra (alul-felül sütés).A tojást kikeverjük a tejjel és a sóval.Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.Nagyon gyors mozdulatokkal belekeverjük a folyadékba az...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz éleszttőtt langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, és a hozzávaló anyagokkal meggyúrjuk, jól kidolgozzuk. Egy tiszta asztal kendõt liszttel meghintünk, és...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára. Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű