Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gnocchi


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg burgonya
1 tojás
1 csapott tk só
fél csapott tk őrölt bors
10 dkg Alfa mix liszt
7,5 dkg Barbara főzéshez liszt

Elkészítés:


A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, sót és a borsot, majd hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Anyukám szerint egy nagyon könnyű, lágy rugalmas tésztát kapott, miután összegyúrta a hozzávalókat. A tésztából kevés rizsliszttel megszórt munkalapon ujjnyi rudakat sodrunk, feldaraboljuk. A kezünkben pici gombóccá formáljuk, majd villa hátoldalával kissé megnyomjuk.
Formázás után kb. 15 percet pihentetjük a tésztát, majd forró, sós vízben kifőzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szerintem bármilyen kenyeres liszttel jó.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Juhtúrós sztrapacska
Juhtúrós sztrapacska

A burgonyát kis lyukú reszelőn lere...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gazdag háromszögek
Gazdag háromszögek

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Megfel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gnocchetti brokkoli pestoval
Gnocchetti brokkoli pestoval

A brokkolit szedd rózsáira, a szárát vágd kisebb darabokra. Enyhén sós, gyöngyöző vízben 6–8 perc alatt blansírozd meg. Szűrd le, majd csepegtesd le. A megtisztított fokhagymával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Rakott nokedli
Rakott nokedli

1. A lisztből és a tojásból sóval és a vízzel galuska tésztát keverünk, amelyet nem kell túlzottan kidolgozni. 2. Hagyományos módon sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk