60 dkg burgonya
1 tojás
1 csapott tk só
fél csapott tk őrölt bors
10 dkg Alfa mix liszt
7,5 dkg Barbara főzéshez liszt
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, sót és a borsot, majd hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Anyukám szerint egy nagyon könnyű, lágy rugalmas tésztát kapott, miután összegyúrta a hozzávalókat. A tésztából kevés rizsliszttel megszórt munkalapon ujjnyi rudakat sodrunk, feldaraboljuk. A kezünkben pici gombóccá formáljuk, majd villa hátoldalával kissé megnyomjuk.
Formázás után kb. 15 percet pihentetjük a tésztát, majd forró, sós vízben kifőzzük.
Szerintem bármilyen kenyeres liszttel jó.
A szikkadt kifliket felkarikázzuk, ha nem eléggé szárazak, akkor közepesen meleg sütőben pár perc alatt kicsit megszárítjuk őket. A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit, kb fél kg megfőztem sós vízben és a leszűrés után a tepsiben elterítettem. 2 jó fej hagymát, a piros paprikát megdinszteltem és préselt sonkát apró kockákra vágva hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőt 175 fokra előmelegítem. A száraz alapanyagokat egy nagy tálban összekeverem. Egy másik tálban felverem a tojásfehérjéket közepesen kemény habbá, majd hozzákeverem a forró...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzöm, leöblítem, és az olvasztott vajon megforgatom. Egy kisebb tepsit kikenek a vajjal, és meghintem a zsemlemorzsával, majd a főtt tészta egyharmad részé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű