Családireceptkönyv.hu

Kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
0,5 dl olaj
2 tk só
2 tk cukor
2,5 dl víz
1 ek 10%-os ecet

Elkészítés:


Kimérem a lisztet majd kisebb lyukat csinálok a közepére, bele teszem a cukrot, bele morzsolom az élesztőt és felöntöm kb 1 dl vízzel. Hagyom az élesztőt fel futni (akkor jó ha habos a lyuk a lisztben) és hozzáadom a többi hozzávalót és jól kidagasztom. Meleg helyen duplájára kelesztem, ez kb 45 perc, majd átgyúrom és cipót formázok belőle. Sütőpapíros tepsire helyezem. A tetejét bevagdalom és vízzel megkenem, majd előmelegített 220 fokos sütőben alsó-felső programon kb 30 percig sütöm, majd visszaveszem 200 fokra és még 15 percig sütöm. Amíg a sütő melegszik még kel egy kicsit a kenyér. Nekem 831 grammos lett a kenyerem smile hangulatjel A sütőbe egy hőálló tálban vizet rakok, a páratartalom megőrzése miatt így nem szárad ki a kenyér

Kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
HÚSSAL TÖLTÖTT TÉSZTA
HÚSSAL TÖLTÖTT TÉSZTA

A hagymát aprora vágom és üvegesre párolom. Beleteszem a darált húst és sózom borsozom átpirítom. Amikor kész hozzáadom a fokhagymát,és végül tejföllel felöntöm. Egy kicsit még...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Szalonnás Carbonara
Szalonnás Carbonara

A tésztát kifőzöm, de használhatunk maradék tésztát is. A szalonnákat apró kockára vágom, zsírjára sütöm, amikor már szép aranybarnára pirult, hozzá adom a kifőtt tésztát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás-túrós galuska
Hagymás-túrós galuska

A galuskához a tojást verd fel, keverd hozzá a lisztet, a tehéntúrót és a sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a hideg vizet. Laza mozdulatokkal dolgozd össze. Nem kell sokáig keverni...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barhesz
Barhesz

A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mérjük, a burgonya főzővizét is. A többi folyadékot folyamatosan adagoljuk és apránként, úgy, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidgasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk