Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
0,5 dl olaj
2 tk só
2 tk cukor
2,5 dl víz
1 ek 10%-os ecet
Kimérem a lisztet majd kisebb lyukat csinálok a közepére, bele teszem a cukrot, bele morzsolom az élesztőt és felöntöm kb 1 dl vízzel. Hagyom az élesztőt fel futni (akkor jó ha habos a lyuk a lisztben) és hozzáadom a többi hozzávalót és jól kidagasztom. Meleg helyen duplájára kelesztem, ez kb 45 perc, majd átgyúrom és cipót formázok belőle. Sütőpapíros tepsire helyezem. A tetejét bevagdalom és vízzel megkenem, majd előmelegített 220 fokos sütőben alsó-felső programon kb 30 percig sütöm, majd visszaveszem 200 fokra és még 15 percig sütöm. Amíg a sütő melegszik még kel egy kicsit a kenyér. Nekem 831 grammos lett a kenyerem smile hangulatjel A sütőbe egy hőálló tálban vizet rakok, a páratartalom megőrzése miatt így nem szárad ki a kenyér
A hozzávalókat egy tálba tesszük,összekeverjük.Hodeg vizet adagolva összedolgozzuk ,hogy egy kissé lágy de ragacsos tésztát kapjunk.nokedli szaggatóval kiszaggatjuk a forró vízbe.
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: KönnyűA tésztát forró, sós vízben puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Felkockázzuk a baconszeleteket, majd a hagyma me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sonkát, bacont és a felvágottat felkockázzuk. 2. A római tálban összekeverjük a száraz (!) tésztát a sonkákkal, megszórjuk az ízesítővel és a majorannával. 3. A tejszínt...
Elkészítési idő: több, mint 1 ór Nehézség: Könnyűélesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a hozzávalókkal együtt elkeverjük. Nokedli tészta állagot kapunk. Olajjal kikent zacskóban 1 napot pihentetjük a hűtőszekrényben. Olajos k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű