200 g zabpehely (lisztként vagy ledarálva)
2 tojás + 1 tojásfehérje
2 dl tej + 3 dl ásványvíz (legyen annyira híg a tészta, hogy szépen ki tudd önteni egy merőkanállal a serpenyőbe... nem jó állag, ha nem folyik szépen szét, hanem Neked kell rákenned...)
édesítő
pici olaj a serpenyő kenéséhez
Keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk nagyjából 20 percig békén a tésztánkat.
Ha letelt a türelmi idő, neki lehet esni a pali sütésnek. Figyeljünk oda, ha a zab nagyon beszívta a vizet, akkor utólag még érdemes picit hozzáadagolni.
Forrósítsunk fel egy palisütőt, és szép-körkörös mozdulatokkal tegyünk bele egy adag tésztát.
Aki még nem sütött ilyet, az barátkozzon össze azzal, hogy a zab-palacsintáknak külön kis lelkük van: kissé vastagabbak, ámde laktatóbbak hagyományos társainál, és utálják, ha sütés közben noszogatják. Vagyis: alacsony lángon süssük, és ha már a széle barnul, akkor próbáljuk átfordítani. Ha jól megsült, ez könnyű hadművelet... vár... vár.... és ne akarjuk türelmetlenül feltúrni idő előtt!
Finomliszt, egy kis darabka vajjal s két tojással meggyúratik, s belőle vízzel vagy tejjel tészta készíttetik, mely késhát vastagon kinyújtatik, darabokra metszetik, s mindegyikére...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz olajon megfonnyasztjuk a hagymát, és rátesszük a darálthúst. Erős lángon kevergetjük, míg kifehéredig, és ha levet ereszt, elpárologtatjuk róla. A paradicsompürét,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet mély tálba tenni, közepébe mélyedést csinálni. Kevés langyos tejbe cukrot tenni, bele az élesztő, és a mélyedésbe önteni, pici liszttel összekeverni és letakarva hagyni k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe...
Elkészítési idő: 1 óra 50perc Nehézség: Könnyű