200 g zabpehely (lisztként vagy ledarálva)
2 tojás + 1 tojásfehérje
2 dl tej + 3 dl ásványvíz (legyen annyira híg a tészta, hogy szépen ki tudd önteni egy merőkanállal a serpenyőbe... nem jó állag, ha nem folyik szépen szét, hanem Neked kell rákenned...)
édesítő
pici olaj a serpenyő kenéséhez
Keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk nagyjából 20 percig békén a tésztánkat.
Ha letelt a türelmi idő, neki lehet esni a pali sütésnek. Figyeljünk oda, ha a zab nagyon beszívta a vizet, akkor utólag még érdemes picit hozzáadagolni.
Forrósítsunk fel egy palisütőt, és szép-körkörös mozdulatokkal tegyünk bele egy adag tésztát.
Aki még nem sütött ilyet, az barátkozzon össze azzal, hogy a zab-palacsintáknak külön kis lelkük van: kissé vastagabbak, ámde laktatóbbak hagyományos társainál, és utálják, ha sütés közben noszogatják. Vagyis: alacsony lángon süssük, és ha már a széle barnul, akkor próbáljuk átfordítani. Ha jól megsült, ez könnyű hadművelet... vár... vár.... és ne akarjuk türelmetlenül feltúrni idő előtt!
A csirkemellet sózom,borsózom,olajon mindkét oldalát 6-6 percig sütöm.Kiveszem,az olajba kisütöm a baconeket,utána 2 gerezd fokhagymát,ráteszem a kockára vágott paradicsomokat,a 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, füstölt paprikával, élesztővel, kevés olajjal és a vízzel keverjük egybe, kézzel vagy géppel dagasszuk ki a tésztát. A lágy tésztát helyezzük át egy másik olajja...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Közepes