100 g cirokliszt
100 g kukoricakeményítő
50 g ragacsos rizsliszt
50 g tápiókakeményítő, ezeket átszitálom és ebbe teszek
1,5 tk szárított élesztőt
1 tk sót
2 tk cukrot
1/4-ed tk szódabikarbónát
1/2 tk guargumit
1,5 tk xantangumit ezeket összekeverem!
Kimérek 2,5 dl vizet hozzá 2 tojás fehérje (ezt kicsit felhabosítom), 1 tk almaecet! Az egészet összekeverem, csak simán kanállal, egy elég ragadós masszát kapok /mint egy nokedli tészta/, majd keverek hozzá még 2 evőkanál kókuszolajat! Egy órát pihentetem letakarva meleg helyen, majd sütőfóliával kibélelt formába öntöm, a tetejére 2-3 bevágást nyomok a kanállal és hagyom még fél órát pihenni!
Közben bekapcsolom a sütőt 210 fokra!
Miután be teszem sülni, le veszem 200 fokra és 5-10 perc elteltével, egy, a rács alatt elhelyezett tepsibe kb egy deci vizet öntök.
Sütési idő kb 45-50 perc
A sütőből kivéve még 5 percig hagyható a formába egy konyharuhával letakarva, utána kivesszem és hagyom kihűlni!
Gyúrjunk lisztből, élesztőből, sóból, cukorból, vízből és olajból tésztát, kelesszük meleg helyen 1 órát. Kinyújtjuk és sütőlemezre helyezzük. Megkenjük a mártással: az olajon megd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paprikákat, hagmát, olajat és a vízet fólia alatt 180 fokon 40 perc alatt puhára sütöm. Hagyom kihűlni kicsit, majd összeturmixolom a fűszerekkel. Egy magasabb falú serpenyőben ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fazékban kezdj forralni három liter vizet. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és szórj hozzá kevés sót. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és öblítsd l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű