100 g cirokliszt
100 g kukoricakeményítő
50 g ragacsos rizsliszt
50 g tápiókakeményítő, ezeket átszitálom és ebbe teszek
1,5 tk szárított élesztőt
1 tk sót
2 tk cukrot
1/4-ed tk szódabikarbónát
1/2 tk guargumit
1,5 tk xantangumit ezeket összekeverem!
Kimérek 2,5 dl vizet hozzá 2 tojás fehérje (ezt kicsit felhabosítom), 1 tk almaecet! Az egészet összekeverem, csak simán kanállal, egy elég ragadós masszát kapok /mint egy nokedli tészta/, majd keverek hozzá még 2 evőkanál kókuszolajat! Egy órát pihentetem letakarva meleg helyen, majd sütőfóliával kibélelt formába öntöm, a tetejére 2-3 bevágást nyomok a kanállal és hagyom még fél órát pihenni!
Közben bekapcsolom a sütőt 210 fokra!
Miután be teszem sülni, le veszem 200 fokra és 5-10 perc elteltével, egy, a rács alatt elhelyezett tepsibe kb egy deci vizet öntök.
Sütési idő kb 45-50 perc
A sütőből kivéve még 5 percig hagyható a formába egy konyharuhával letakarva, utána kivesszem és hagyom kihűlni!
sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az olívaolajon üvegesre dinszteljük az újhagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a megpucolt, nagyobb da- rabokra tépkedett spenótot, és néhány má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát kockákra vágom és kiolvasztom, majd megpárolom rajta a felkarikázott hagymát. 2. Sózom, borsozom és a kinyújtott tésztára terítem. 3. A pizza megpakolásánál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben összekeverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverjük a tojásokat, utána hozzáöntjük a tejet. Először csipet sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 deci langyos tejben fölfuttatjuk. a tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal simára keverjük, az előzőekhez adjuk, majd a liszttel, sóval és a maradék tejjel könn...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes