100 g cirokliszt
100 g kukoricakeményítő
50 g ragacsos rizsliszt
50 g tápiókakeményítő, ezeket átszitálom és ebbe teszek
1,5 tk szárított élesztőt
1 tk sót
2 tk cukrot
1/4-ed tk szódabikarbónát
1/2 tk guargumit
1,5 tk xantangumit ezeket összekeverem!
Kimérek 2,5 dl vizet hozzá 2 tojás fehérje (ezt kicsit felhabosítom), 1 tk almaecet! Az egészet összekeverem, csak simán kanállal, egy elég ragadós masszát kapok /mint egy nokedli tészta/, majd keverek hozzá még 2 evőkanál kókuszolajat! Egy órát pihentetem letakarva meleg helyen, majd sütőfóliával kibélelt formába öntöm, a tetejére 2-3 bevágást nyomok a kanállal és hagyom még fél órát pihenni!
Közben bekapcsolom a sütőt 210 fokra!
Miután be teszem sülni, le veszem 200 fokra és 5-10 perc elteltével, egy, a rács alatt elhelyezett tepsibe kb egy deci vizet öntök.
Sütési idő kb 45-50 perc
A sütőből kivéve még 5 percig hagyható a formába egy konyharuhával letakarva, utána kivesszem és hagyom kihűlni!
A tésztát főzd meg, ez elég fontos momentum a jó minőségű végeredmény felé vezető úton. Lobogó, forró, enyhén sós vízben fogkeményre készítsd. A következő feladatok sem lesznek túl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA húsleveskockát belerakjuk fél liter vízbe, hogy feloldódjon. A tejfölt elkeverjük két evőkanál liszttel, majd egy merőkanállal hozzáadunk a forró levesből, simára keverj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA gőzgombóchoz első lépésben elkészítjük a kelt tésztát. Ehhez a hozzávalókból fényes, feszes tésztát dagasztunk, majd egy órát meleg helyen pihentetjük konyharuhával letakarva. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű