2ek. rizsliszt
2ek. Alfa-Mix vagy bármilyen kenyér liszt
1db tojás
ízlés szerint só
1kk.sütőpor
1ek. olaj vagy olvasztott vaj
Annyi langyos víz, hogy galuska szerű tésztát kapjunk.
Mindent elkeverünk
Melegszendvics sütőben kb.10 perc alatt megsütjük
Lehet tölteni, sajttal, sonkával ...
Édes formájába csak egy pici sót teszünk, plusz egy kicsi cukrot, ezt tölthetjük túróval, nutellával, lekvárral...
Egy kanál massza, rá a cucc és befedem még egy kanál tésztával.
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a sonkát, a szalámit, a lila hagymát és a csemege uborkát felkockázzuk és a zsemléhez adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez egy nagyobb tálban hozzáadom az élesztőtó és a vizet. A víz után hozzáadom a sót is. Ezek után a dagasztókar segítségével pár perc alatt masszává gyúrom. 2 Ha szépen ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfutatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majoránnát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes