2-3 kg kápia vagy TV paprika (vagy uborka , hagyma stb.)
3,5 liter csap víz
3 dl ecet 20% os
7 ek cukor
4,5 ek só
Fűszerek
10-20 szem egész bors
1 ek mustármag
6 koriander, ha van ( Kihagyható)
3-6 babér levél
3-5 gerezd fokhagyma (kihagyható)
1 kk bor kénpor
Mindenféle savanyúság eltevésére remek lé.
A zöldségeket üvegekbe töltöd és a levet elkevered és felöntöd.
Paprikánál érdemes megszurkálni kicsit a paprikákat, hogy a lé bele menjen mindenhova. Jól tömd meg az üvegeket.
Kicsit több cukorral kell csinálni az erős paprikákhoz. Uborkához is nagyon finom lé.
A paprikákat megsütjük, a héját lehúzzuk. Akkor tudjuk könnyebben lehúzni a héját, miután kivettük a sütőből és hideg vízbe tettük néhány percre. Közben elkészítjük a salátalevet:...
Elkészítési idő: fél nap állniha Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű