menu

Családireceptkönyv.hu

Igazi Magyar gyors savanyúság


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 kg kápia vagy TV paprika (vagy uborka , hagyma stb.)
3,5 liter csap víz
3 dl ecet 20% os
7 ek cukor
4,5 ek só

Fűszerek
10-20 szem egész bors
1 ek mustármag
6 koriander, ha van ( Kihagyható)
3-6 babér levél
3-5 gerezd fokhagyma (kihagyható)
1 kk bor kénpor

Elkészítés:


Mindenféle savanyúság eltevésére remek lé.
A zöldségeket üvegekbe töltöd és a levet elkevered és felöntöd.
Paprikánál érdemes megszurkálni kicsit a paprikákat, hogy a lé bele menjen mindenhova. Jól tömd meg az üvegeket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kicsit több cukorral kell csinálni az erős paprikákhoz. Uborkához is nagyon finom lé.

Igazi Magyar gyors savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Céklát télire
Céklát télire

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sültpaprika saláta
Sültpaprika saláta

A paprikákat megsütjük, a héját lehúzzuk. Akkor tudjuk könnyebben lehúzni a héját, miután kivettük a sütőből és hideg vízbe tettük néhány percre. Közben elkészítjük a salátalevet:...

Elkészítési idő: fél nap állniha
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé 2.
Csalamádé 2.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ROPOGÓS SAVANYÚ UBORKA
ROPOGÓS SAVANYÚ UBORKA

A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk