2-3 kg kápia vagy TV paprika (vagy uborka , hagyma stb.)
3,5 liter csap víz
3 dl ecet 20% os
7 ek cukor
4,5 ek só
Fűszerek
10-20 szem egész bors
1 ek mustármag
6 koriander, ha van ( Kihagyható)
3-6 babér levél
3-5 gerezd fokhagyma (kihagyható)
1 kk bor kénpor
Mindenféle savanyúság eltevésére remek lé.
A zöldségeket üvegekbe töltöd és a levet elkevered és felöntöd.
Paprikánál érdemes megszurkálni kicsit a paprikákat, hogy a lé bele menjen mindenhova. Jól tömd meg az üvegeket.
Kicsit több cukorral kell csinálni az erős paprikákhoz. Uborkához is nagyon finom lé.
A káposztát nagyon, de tényleg nagyon vékonyra kell gyalulni és be kell sózni. A megtisztított hagymát nagyon, de tényleg nagyon vékonyra kell vágni és be kell sózni. A papri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük. A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott céklát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, leöntjük róla a főzővizet és hideg vizet engedünk rá, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Felkarikázzuk vagy káposztagya...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes