Családireceptkönyv.hu

Igazi Magyar gyors savanyúság


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 kg kápia vagy TV paprika (vagy uborka , hagyma stb.)
3,5 liter csap víz
3 dl ecet 20% os
7 ek cukor
4,5 ek só

Fűszerek
10-20 szem egész bors
1 ek mustármag
6 koriander, ha van ( Kihagyható)
3-6 babér levél
3-5 gerezd fokhagyma (kihagyható)
1 kk bor kénpor

Elkészítés:


Mindenféle savanyúság eltevésére remek lé.
A zöldségeket üvegekbe töltöd és a levet elkevered és felöntöd.
Paprikánál érdemes megszurkálni kicsit a paprikákat, hogy a lé bele menjen mindenhova. Jól tömd meg az üvegeket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kicsit több cukorral kell csinálni az erős paprikákhoz. Uborkához is nagyon finom lé.

Igazi Magyar gyors savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Céklasaláta
Céklasaláta

Alaposan megsúroltam a céklákat, nem vágtam le se a gyökerét, se a szárát. Ha sérül, akkor "elvérzik" kifolyik a szín belőle, sápadt lesz. Miután puhára főtt, megpucoltam, egy cm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sültpaprika
Sültpaprika

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kész a finom lecsó i
Kész a finom lecsó i

Elkészítés A zöldségeket a képeken látható módon felaprítom. A hagymát az olajon megpárolom, majd a többi zöldséget hozzáadom, előbb a paprikát, s mikor kicsit összeesik, a paradi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Lilahagymalekvár, Kaldeneker féle
Lilahagymalekvár, Kaldeneker féle

Vágjuk a magtisztított hagymát félbe, majd a szeleteljük vékony fél karikákra. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasba, majd tegyük bele a felvágott hagymát. Közepes lángon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk