Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Igazi Magyar gyors savanyúság


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 kg kápia vagy TV paprika (vagy uborka , hagyma stb.)
3,5 liter csap víz
3 dl ecet 20% os
7 ek cukor
4,5 ek só

Fűszerek
10-20 szem egész bors
1 ek mustármag
6 koriander, ha van ( Kihagyható)
3-6 babér levél
3-5 gerezd fokhagyma (kihagyható)
1 kk bor kénpor

Elkészítés:


Mindenféle savanyúság eltevésére remek lé.
A zöldségeket üvegekbe töltöd és a levet elkevered és felöntöd.
Paprikánál érdemes megszurkálni kicsit a paprikákat, hogy a lé bele menjen mindenhova. Jól tömd meg az üvegeket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kicsit több cukorral kell csinálni az erős paprikákhoz. Uborkához is nagyon finom lé.

Igazi Magyar gyors savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Párolt káposzta
Párolt káposzta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSALAMÁDÉ
CSALAMÁDÉ

A káposztát nagyon, de tényleg nagyon vékonyra kell gyalulni és be kell sózni. A megtisztított hagymát nagyon, de tényleg nagyon vékonyra kell vágni és be kell sózni. A papri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
savanyúság lé
savanyúság lé

A hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük. A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cékla édes-savanyún
Cékla édes-savanyún

A megmosott céklát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, leöntjük róla a főzővizet és hideg vizet engedünk rá, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Felkarikázzuk vagy káposztagya...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk