Családireceptkönyv.hu

Paprika káposztával töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Kezdőlap
Befőttek, kompótok, savanyúság receptek
Befőtt, kompót, savanyúságok receptek
Keresés az oldalon

Ok
26
már
Paprika káposztával töltve
Írta: Nagyi Kategória: Savanyúság receptek


Szép nagy, húsos paprikákat megmosunk, csutkáitól, ereitől megtisztítjuk és lobogó sós vízzel leforrázzuk. A káposztát hosszú vékony metéltre vágjuk, besózzuk és pár órán át így hagyjuk. Azután a káposztát kicsavarjuk, szorosan megtöltjük vele a paprikákat és üvegekbe rakjuk. Ecetes vizet—fele víz, fele ecet—felfőzünk, hozzáadunk 1-2 kockacukrot, sót, ráöntjük a paprikára. Az üveg tetejére tormát teszünk. Tisztára mosott marhahólyaggal, vagy pergament-papírral, esetleg kétszeres befőzési celofánnal lekötjük. Ha kihűlt, száraz hűvös helyre tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GErika
Ropogós savanyú uborka
Ropogós savanyú uborka

Elkészítés: A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Uborkasaláta télire
Uborkasaláta télire

Átkeverjük, lefedve másnapig állni hagytam, (közben néha átkevertem) ....akkor üvegekbe raktam, lezártam és mehet a helyére.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az alaposan megmosott uborkát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Ráöntjük a vizet, az ecetet, az eritritet és a sót. Összekeverjük. Fél napig állni hagyjuk. Ezután csírátlaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk