Családireceptkönyv.hu

Májgombóc levesbetét


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 10-12 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 db csirke máj
1 kisebb hagyma
1-2 cikk fokhagyma
2 szelet kenyér / áztatva,tejbe vagy vízbe/
1 tojás
1 kk őrölt bors
1 kk majoránna
1 tk só
1 csokor petrezselyem
1-2 ev olaj vagy zsír

Elkészítés:


Összevágod a hagymát és kicsi zsíron vagy olajon megdinszteled.
Közben beáztatod a kenyeret vagy száraz zsemlét.
A nyers májat késsel kaparod apróra. Amikor megdinszetődött a hagyma a fokhagymával akkor egy tálba teszed a kicsavart zsemléket , a hagymát és borsozod és majorannázod meg megsózod és teszel bele egy tojást is.Valamint frissen szedett petrezselymet.Az egészet összedolgozod a májjal és, ha kicsit lágy akkor tegyél bele zsemlemorzsát. Kicsi gombócokat formázól belőlle és mehet a friss levesbe. Vagy akár le is fagyaszthatod,hogy csak elő keljen venni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A fagyasztóba szépen eláll és nagyon finom leves betét.

Májgombóc levesbetét

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Csirkés sonkakosárkák
Csirkés sonkakosárkák

A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük. Meghintjük a sóval, borssal és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával), és jól átforgatjuk. A sajtot l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sajtos-mexikói fasírttekercs
Sajtos-mexikói fasírttekercs

A húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a zsemlemorzsát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmeleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyáskrém készítése házilag
Gulyáskrém készítése házilag

A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paprikát ketté vágjuk, magházától megszabadítjuk és szorosan egymás mellé fektetjük egy tepsibe. Előre melegített 180 oC-os sütőbe toljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CHIPS
CHIPS

Burgonyát uborka gyaluval , gyalulni , forrásba lévő vízben krumpli fajtájától függően 2- 3 percig blansírozzuk , hideg vízzel hűtjük lecsepegtetjük , bő forró olajban kisütjük ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk