3-4 db csirke máj
1 kisebb hagyma
1-2 cikk fokhagyma
2 szelet kenyér / áztatva,tejbe vagy vízbe/
1 tojás
1 kk őrölt bors
1 kk majoránna
1 tk só
1 csokor petrezselyem
1-2 ev olaj vagy zsír
Összevágod a hagymát és kicsi zsíron vagy olajon megdinszteled.
Közben beáztatod a kenyeret vagy száraz zsemlét.
A nyers májat késsel kaparod apróra. Amikor megdinszetődött a hagyma a fokhagymával akkor egy tálba teszed a kicsavart zsemléket , a hagymát és borsozod és majorannázod meg megsózod és teszel bele egy tojást is.Valamint frissen szedett petrezselymet.Az egészet összedolgozod a májjal és, ha kicsit lágy akkor tegyél bele zsemlemorzsát. Kicsi gombócokat formázól belőlle és mehet a friss levesbe. Vagy akár le is fagyaszthatod,hogy csak elő keljen venni.
A fagyasztóba szépen eláll és nagyon finom leves betét.
Főzzük a tojásokat keményre, majd öblítsük le és hagyjuk őket kihűlni. Távolítsuk el a héjukat, hármat vágjunk apróra, a negyediket szeleteljük fel. Hámozzuk meg a burgonyát, vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 percig pihenni hagyjuk, majd hozzáadunk egy csipet sóval felvert egész tojást. Az időközben besűrűsödött masszát vékonyan, egyenletesen elterítjük egy sütőpapírral borított nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA só, cukor, olaj kivételével mindent egyberakok és elkezdem főzni... alaposan szétfőzöm...a babérlevelet kiveszem belőle és mixelem... jó krémesre... most hozzá adom a sót olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát a vízben áztazva keverük az anyaghoz két háromször alaposan össze dagasztjuk töltés előtt
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű