menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás - sajtos pizza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 mk. MAGGI Ételízesítő - a mindennapokra
3 db savanyú uborka
1 csomag élesztő
csipetnyi bors
50 dkg liszt
30 dkg sonka
1 db konzerv sűrített paradicsom
30 dkg trappista sajt
3 dl víz
kevés kristálycukor
3 ek. étolaj
1 doboz kukorica
1 nagy tubus pizzakrém

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és bedagasztjuk. A dagasztáshoz langyos vizet használjunk.
Hagyjuk kicsit kelni a tésztát, majd kiolajozzuk a 30x35 cm-es tepsit, a tésztát kinyújtjuk és beletesszük.
A feltétet ezután helyezzük rá. Előbb megkenjük a pizzakrémmel, amit előzőleg kikevertünk a paradicsompürével, ráteszem a sonkát, amit csíkokra vágtunk, majd megszórjuk a kukoricával és a karikára vágott savanyú uborkával.
Végül megszórjuk sajttal és mehet is az előmelegített sütőbe.
Nagyon rövid ideig kell sütni. Ha kész akkor hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk.

Sonkás - sajtos pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Töltött burgonya csónakok
Töltött burgonya csónakok

A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük. A héját levesszük, a krumplikat kettévágjuk hosszában. A belsejét kivájjuk, összetörjük, majd félretesszük. A hagymát felaprítjuk, olajon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Török pide
Török pide

A dagasztótálba vagy a kenyérsütő üstjébe tesszük a lisztet, a közepébe egy kis mélyedésbe kerül a cukor, élesztő, langyos tej. 10 perc alatt felfut az élesztő, utána mehet hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízgaluska ( Daragaluska )
Grízgaluska ( Daragaluska )

-lemérjük a tojásokat hajastól -...ahány gramm a tojás annyi gramm legyen a gríz - feltörjük a tojásokat ..jól .felverjük és lassan belekeverjük a grízt --csak a végén a...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Házilag SAJTkészítés
Házilag SAJTkészítés

A tehéntúrót alaposan daraboljuk össze tiszta kézzel, vagy villával. Tegyük egy tiszta edénybe, és töltsük hozzá a tejet. Lassú tűzön kevergessük, amikor el kezd forrni gyorsan veg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk