0,6 kg őszibarack
0,4 kg füge
0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
Az őszibarackokat forró vízfürdőbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, félbevágjuk és magjukat eltávolítjuk. A fügét alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és a kemény szár részeket eltávolítjuk. A gyümölcsöket feldaraboljuk, összeturmixoljuk, és összekeverjük a befőzőcukorral. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd forrástól számítva 8-10 percig közepes lángon kevergetve főzzük. Forrón az üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.
A mascarpone sajtba belereszeljük a megmosott lime, citrom, és narancshéjat. Belereszeljük a csokoládé felét, hozzáadjuk a citrusok levét. Kóstoljuk, ha szükséges, ízesítsük egy k...
Elkészítési idő: 25 percAz élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet kb 1-2 kk sóval összekeverjük, majd gödröcskét csinálunk, amibe beletesszük az élesztőt és a többi belevalót. Jól összekeve...
Elkészítési idő:Bevonatokkal, például cukormáz díszítéssel az aprósütemény tetszetősebb, édesebb lesz, és tovább friss marad. Cukormázakat készíthetünk hidegen kikevert illetve főzött változatban...
Elkészítési idő: