0,6 kg őszibarack
0,4 kg füge
0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
Az őszibarackokat forró vízfürdőbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, félbevágjuk és magjukat eltávolítjuk. A fügét alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és a kemény szár részeket eltávolítjuk. A gyümölcsöket feldaraboljuk, összeturmixoljuk, és összekeverjük a befőzőcukorral. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd forrástól számítva 8-10 percig közepes lángon kevergetve főzzük. Forrón az üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.
Egy kisebb edényben a zselatint és a 3 ek vizet keverjük el. Egy gyorsforralóban a vizet és a cukrot olvasszuk fel, forraljuk addig amíg a cukor el nem olvad. Adjuk hozzá a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz Amsterdam hot doghoz A felaprított vöröshagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük a passatat és fűszerezzük bazsalikommal, oreganoval, sóval és bors...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A kolbászhoz a húst és a szalonnát földaraboljuk, majd egy közepes lyuku tárcsán át jó nagy tálba daráljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, majd miután zöld csíráját kivágtuk, nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkarikázzuk a szikkadt kifliket. Összekeverjük a tejet a tojások sárgájával, 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és beleáztatjuk a felkarikázott péksüteményt. Az almát megtisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű