25 dkg túró
6 dkg búzadara
3 tojás sárgája
Pici só
Kevés cukor ( Elhagyható )
Zsemlemorzsa ( ízlés szerint ) kb 15 dkg
Kicsi olaj vagy zsír
1 cs aranka vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
A túrót és tojásokat és búzadarát és cukrot jól kikeverni és állni hagyni, 5- 10 percet, hogy a dara jól felszívja a tojások sárgáját.
Addig meglehet csinálni a pirított zsemlemorzsát, kevés olajon aranybarnára sütni és elkeverni egy kis cukorral.
Feltesszük a vizet forrni és közben a túrós masszához felkeverjük a tojások fehérjét és óvatosan a túrós darával elkeverjük.
Vizes kézzel gombócokat csinálunk belőle és a forró vízbe kifőzzük.
Kb 7 db lesz belőle.
Közbe,míg forrt a víz addig pedig vanília öntetet lehet készíteni, sima aranka krémpórból.
Ezt csak hidegen el kell keverni tejjel és kész is van.
Lágy, ragadós kelttésztát dagasztok, a hagyományos kézi mixer is simán elviszi. Duplájára kelesztem, majd körülbelül egyforma darabokra szedem. 7-8 darab szokott kijönni. Gömbölyít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat, alaposan megmosom, sózom, borsozom, majd a szalonna szeletekkel kibélelt jénai tálba teszem, a bőrös felükkel lefele. Megszóróm a karikára vágott vöröshagymával é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tejjel odatesszük főni, összeforraljuk, majd leszűrjük egy sűrű szűrőn. A masszát egy lábosba visszatesszük, hozzáadjuk a vajat, a tojást, a szódabikarbónát és a sót....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy befőttes üvegben, kancsóban vagy letakarható edényben öntsd fel a mandulákat forró vízzel úgy, hogy teljesen ellepje őket. Hagyd egy éjszakán át állni, hogy kiázzanak az ízek....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű