25 dkg túró
6 dkg búzadara
3 tojás sárgája
Pici só
Kevés cukor ( Elhagyható )
Zsemlemorzsa ( ízlés szerint ) kb 15 dkg
Kicsi olaj vagy zsír
1 cs aranka vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
A túrót és tojásokat és búzadarát és cukrot jól kikeverni és állni hagyni, 5- 10 percet, hogy a dara jól felszívja a tojások sárgáját.
Addig meglehet csinálni a pirított zsemlemorzsát, kevés olajon aranybarnára sütni és elkeverni egy kis cukorral.
Feltesszük a vizet forrni és közben a túrós masszához felkeverjük a tojások fehérjét és óvatosan a túrós darával elkeverjük.
Vizes kézzel gombócokat csinálunk belőle és a forró vízbe kifőzzük.
Kb 7 db lesz belőle.
Közbe,míg forrt a víz addig pedig vanília öntetet lehet készíteni, sima aranka krémpórból.
Ezt csak hidegen el kell keverni tejjel és kész is van.
1. a párizsit a hagymával ledaráljuk 2. a főtt tojást félbevágjuk és a tojássárgájákat villával összetörjük egy másik tálban 3. a összes hozzávalót egybeöntjük és összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olívaolajból, a lereszelt citromhéjból, a citrom levéből és a fűszerekből pácot készítünk. A húst megmossuk, megtöröljük, szeletekre vágjuk, és a pácba tesszük legalább 1 órára....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral együtt addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne a cukor. Ez után keverjük hozzá a tejszínt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Öntsük a kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a pestót és az apróra vágott spenótlevelet. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes