Családireceptkönyv.hu

Rízs Maresz módra


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg rízs
1 doboz babcsíra (konzerv)
3-4 db sitaki (fekete szárított )gomba
2 nagy fej hagyma
1 cikk fokhagyma
bors
Himalája só
Vegeta vagy delikát ( elhagyható)
Zeller levél vagy szár
Kicsi sáfrány

Elkészítés:


A szárított gombát meleg vízben 20 percig áztatjuk és felszeleteljük kedvünkre , csíkokra.

Vízben puhára főzzük a rizst.
2 nagy fej hagymát és egy cikk fokhagymát olajon megpirítani, míg fő a rizs.
Aztán melegen összekeverni a rizsát a megdinsztelt hagymákkal és fűszerezni és összekeverni a felszeletelt gombával. Megszórni kicsi sáfránnyal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Eltudom képzelni hozzá még a sárgabarack és szilva befőttet, valamint a szójaszószt és még a feta sajtot is..
Egymagába is kitűnő étel és egészséges.Köretnek is kiváló.

Friss, fekete gombát nem szabad fogyasztani.
Főzés előtt meleg vízben kell áztatni 20-30 percig, mérete többszörösére növekszik és megpuhul. Ami nem puha, azt ki kell vágni belőle.
Nagy előnye, hogy nincs íze, azonban magába szívja a fűszerek, öntetek, szószok ízét.

Rízs Maresz módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás vajban sült gomba
Fokhagymás vajban sült gomba

Vágja a gombát vastag, körülbelül fél hüvelyk vastag szeletekre. Adjunk hozzá olívaolajat és vegán vajat egy serpenyőbe vagy serpenyőbe közepes lángon. ... Hozzáadjuk a felszelet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó-Shakshuka aubergine közel-keleti sárgaborsó
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Lecsó-Shakshuka aubergine közel-keleti sárgaborsó

Először is minden zöldséget előveszek, hogy ezzel már ne kelljen közben bajlódni, és magam mellé készítek egy nejlonszatyrot a konyhapultra, hogy azonnal pakolhassam is bele a főzé...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánkrém - mustáros recept
Padlizsánkrém - mustáros recept

A padlizsánokat megmossuk, és (nem kell előmelegíteni) a sütőbe tesszük sülni úgy, ahogy van, nem szedünk le róla semmit. A fontos, hogy a padlizsán akkor jó, ha megfogjuk, és össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges csirkefasírt
Zöldséges csirkefasírt

A zöldségeket lereszeljük, kinyomkodjuk őket, hogy kiengedjék a levüket és egy tálba tesszük. A húst is hozzáadjuk, majd a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk