20 dkg házi tepertő
3 db keményre főtt tojás
1 db hagyma
2 evőkanál mustár
1 kk só
1kk őrölt bors
A tepertőt összeaprítjuk aprítógépben vagy ledaráljuk. Majd hozzátesszük a vékonyra darabolt hagymát, a főtt kemény tojásokat, és az összes többi hozzávalót . Jól összedolgozzuk és hozzákeverjük a mustárt.
Pirított kenyérre kenve és lila hagymával nagyon finom. Egy meleg tea kiséretében
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmg Ca/100g 1 csésze tej = tej 100 mg 1 csésze leveles zöldek fodros kel 135 mg 178 g sóska* 113 mg 212 g spenót* 99 mg 242 g brokkoli 47 mg 511 g kelbimbó 42 mg 571 g kara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük elő a hozzávalókat. A sajtot egy tálba reszeljük. Keverjük hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. 3-4 cm-es rudakat sodru...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk vagy ledaráljuk húsdarálón. Majd 10 napig áztatjuk 3 dl 96%-os gyógyszertárban kapható alkoholban és lezárt üvegben...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű