1 tojás
10 dkg cukor ( helyette bármilyen édesító ízlés szerint)
10 dkg zabpehely liszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált mák
1 dl olaj ( helyette kókuszzsír)
2,5 dl tejföl
2 közepes alma
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is. Vaníliasodót kínáljunk mellé, jól fog neki állni. :)
A fenti mennyiség a 24 cm-es tortaformába lesz jó.
Ha diétásan akarod a vanília sodót felejtsd el ... és a tetejére a porcukrot is !
A cukkininek levágjuk a két végét annyira, hogy egy kicsit nagyobb legyen a maradék zöldség, mint egy bacon, és meghámozzuk. Ehhez a lépéshez szükséges egy jó hámozó, amivel szép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat megmosom, leszárítom, majd a szokásos liszt-tojás-morzsa-ba panírozom. Forró olajban kisütöm és a mártással tálalom. A mártás: a tejfölbe ízlés szerint a hozzávalókat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAprítsuk fel a hagymát, és a vajon pároljuk üvegesre. Vágjuk apró kockákra a zellert és a sárgarépát, majd adjuk hozzá a hagymához, és sózzuk meg. Nem kell teljesen szétfőzni őket,...
Elkészítési idő: 45p Nehézség: Könnyű