Hozzávalók a tésztához:
4 db tojásfehérje (nagy)
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
6 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 nagy marék apróra vágott dió
1 marék mazsola
Krém hozzávalói:
2,5 dkg vaníliás pudingpor
2 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl tej
2 dl Hulala (v. habtejszín)
A tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a keményre vert habhoz. Ezután adjuk hozzá a darált diót, majd keverőkanállal óvatosan keverjük össze.
Egy kb. 30x35 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen kenjük el benne a masszát, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval, és a mazsolával. (legközelebb a mazsolát beáztatom majd egy kevés rumba, mert így szárazon kissé túlsült, melytől azért így is finom volt)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd vágjuk el két egyforma darabra a tésztát.
KRÉM
A pudingport keverjük simára a tejjel, és a cukorral, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen. (így szép sima marad a puding, nem lesznek benne kisebb csomócskák)
A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd két evőkanálnyit adjunk a kihűlt pudinghoz. Ezután kézi habverővel, keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a maradék felvert tejszínt, majd óvatosan keverjük össze.
Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára, majd egyenletesen kenjük rá a vaníliakrémet. Ezután helyezzük rá a másik lapot, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a vaníliakivonattal ízesítjük.. A liszttel elkeverjük a sütőport és sót, majd fokozatosan a v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes10 dkg vajat 10 dkg porcukorral és 3 db vaníliás cukorral habosra keverek, majd hozzáadok 2,5-3 dl tejfölt, és 25 dkg áttört túrót. Belekeverek 3 teáskanál zselatint feloldva. Al...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csokiból 3 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot a vajjal mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk. 2. A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a p...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz