Hozzávalók a tésztához:
4 db tojásfehérje (nagy)
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
6 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 nagy marék apróra vágott dió
1 marék mazsola
Krém hozzávalói:
2,5 dkg vaníliás pudingpor
2 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl tej
2 dl Hulala (v. habtejszín)
A tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a keményre vert habhoz. Ezután adjuk hozzá a darált diót, majd keverőkanállal óvatosan keverjük össze.
Egy kb. 30x35 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen kenjük el benne a masszát, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval, és a mazsolával. (legközelebb a mazsolát beáztatom majd egy kevés rumba, mert így szárazon kissé túlsült, melytől azért így is finom volt)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd vágjuk el két egyforma darabra a tésztát.
KRÉM
A pudingport keverjük simára a tejjel, és a cukorral, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen. (így szép sima marad a puding, nem lesznek benne kisebb csomócskák)
A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd két evőkanálnyit adjunk a kihűlt pudinghoz. Ezután kézi habverővel, keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a maradék felvert tejszínt, majd óvatosan keverjük össze.
Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára, majd egyenletesen kenjük rá a vaníliakrémet. Ezután helyezzük rá a másik lapot, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Krémes sütik > Vasárnapi krémes Vasárnapi krémes recept Vasárnapi krémes Beküldve: 2015.08.29. Kategória: Krémes sütik Küldt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a sütőport öss...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűNyomkodjuk jól össze a túrót, majd keverjük hozzá az összes többi hozzávalót is. Jól dolgozzuk össze, lágynak, de azért még éppen “gombócsolhatónak kell lennie (rizsliszt mennyiség...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk villával formázzuk. 180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű