2 bögre liszt
4 evőkanál tejföl
100 g vaj
fél bögre cukor
1 tojás
csipet só
negyed teáskanál szódabikarbóna
1 tojás (a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:
1 bögre darált dió
fél bögre cukor
2 evőkanál méz
negyed teáskanál őrölt fahéj
Egy tálban keverjük össze a tésztához való alapanyagokat, majd gyúrjuk össze.
Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a mézzel majd hintsük meg cukorral, darált dióval, és fahéjjal. Tekerjük fel!
Ha a tekercset feltekertük, akkor kenjük meg tojással, és borítsuk be dióreszelékkel, és betehetjük a sütőbe, kiolajozott tepsibe.
Kenjük be a a tekercset kívül, hogy szép színt kaphasson.
A tekercset előmelegített sütőbe készre sütjük, fogpiszkálóval győződhetünk meg róla, hogy teljesen megsült.
A vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát kétfelé vesszük, mindkettőből vékony, tepsiméretű lapot nyújtunk és egyenként megsütjük. Egyiket a tepsi aljába tesszük. 2. Az epret megmossuk és kisebb darabokra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében a fenti sorrendben jól összekeverjük. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütjük. Frissen, melegen, porcukorral megszórva, v...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tészta száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a zsírt, a tejfölt és a mézet és összegyúrjuk a masszát. Egy sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű