2 bögre liszt
4 evőkanál tejföl
100 g vaj
fél bögre cukor
1 tojás
csipet só
negyed teáskanál szódabikarbóna
1 tojás (a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:
1 bögre darált dió
fél bögre cukor
2 evőkanál méz
negyed teáskanál őrölt fahéj
Egy tálban keverjük össze a tésztához való alapanyagokat, majd gyúrjuk össze.
Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a mézzel majd hintsük meg cukorral, darált dióval, és fahéjjal. Tekerjük fel!
Ha a tekercset feltekertük, akkor kenjük meg tojással, és borítsuk be dióreszelékkel, és betehetjük a sütőbe, kiolajozott tepsibe.
Kenjük be a a tekercset kívül, hogy szép színt kaphasson.
A tekercset előmelegített sütőbe készre sütjük, fogpiszkálóval győződhetünk meg róla, hogy teljesen megsült.
Olyan tésztát kell gyúrni, hogy se kemény ne legyen, se lágy. Legyen könnyen nyújtható. Vékonyra ki kell nyújtani, téglalap alakúra felvagdosni, minden téglalapba késsel 2 vonalat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojássárgáját habosra keverni a 25 dkg porcukorral, folyamatos keverés mellett belecsorgatni a langyos vizet és langyos olajat, majd belekeverjük ha lehet robotgéppel a sütőpor...
Elkészítési idő: 1 óra 30 Nehézség: Könnyű