2 bögre liszt
4 evőkanál tejföl
100 g vaj
fél bögre cukor
1 tojás
csipet só
negyed teáskanál szódabikarbóna
1 tojás (a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:
1 bögre darált dió
fél bögre cukor
2 evőkanál méz
negyed teáskanál őrölt fahéj
Egy tálban keverjük össze a tésztához való alapanyagokat, majd gyúrjuk össze.
Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a mézzel majd hintsük meg cukorral, darált dióval, és fahéjjal. Tekerjük fel!
Ha a tekercset feltekertük, akkor kenjük meg tojással, és borítsuk be dióreszelékkel, és betehetjük a sütőbe, kiolajozott tepsibe.
Kenjük be a a tekercset kívül, hogy szép színt kaphasson.
A tekercset előmelegített sütőbe készre sütjük, fogpiszkálóval győződhetünk meg róla, hogy teljesen megsült.
A vizet a kakaóport és a cukrot felfőzzük. A pudingokat kevés vízzel elkeverjük, majd együtt felfőzzük a cukros kakaós főzettel. Ízlés szerint tehetünk bele rumot. Darabolt piskó...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat úgy, hogy nagyobb vajdarabok is maradjanak benne. Kis részletekben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, porcukorból, kakaóból, darált dióból, tojássárgából és vajból tésztát készítünk. Fóliába csomagoljuk, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kinyújtjuk, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alsó tészta hozzávalóit jól összegyúrni és tepsi nagyságúra nyújtani. 2. Megkenjük valamilyen savanykás lekvárral lehet az meggy, ribizli, áfonya. 3. A piskóta tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz