Fél kg liszt /fele finom , fele rétes/ 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő egy kevés sütőpor, 3 tojás sárgája , 6 dkg vaj , 2 púpos ek cukor , reszelt citrom héj,Mikor jó félig megkelt dagasztás után , akkor kinyújtottam és csíkokat vágtam , amit habroló formára tekertem és a maradék tojás fehérjével megkentem és dúrvára vágott cukros dióba megforgattam , /A talpát ne érje/És 180 fokos sütőben aranysárgára sütöttem.Míg hűl addig ellehet készíteni a krémet.Bármilyen lehet .Anyukám mindig a krémes krémjét tette belel.Megfőztem egy fehércsokis és egy van.pudingot 6 dl tejjel , cukorral , mikor hűlt bele kavartam 10 dkg vajat.Töltöttem!
Eloszor elkeszitjuk a pudingot A vanilia pudingot keves tejben csomomentesre kavarjuk,hozza adjuk a tobbi tejet,cukrot es surure fozzuk Igy jarunk el az epres pudingal is Hulni...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a vizet. A hozzávalókat jól elkeverjük és a tojáshabot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű