Fél kg liszt /fele finom , fele rétes/ 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő egy kevés sütőpor, 3 tojás sárgája , 6 dkg vaj , 2 púpos ek cukor , reszelt citrom héj,Mikor jó félig megkelt dagasztás után , akkor kinyújtottam és csíkokat vágtam , amit habroló formára tekertem és a maradék tojás fehérjével megkentem és dúrvára vágott cukros dióba megforgattam , /A talpát ne érje/És 180 fokos sütőben aranysárgára sütöttem.Míg hűl addig ellehet készíteni a krémet.Bármilyen lehet .Anyukám mindig a krémes krémjét tette belel.Megfőztem egy fehércsokis és egy van.pudingot 6 dl tejjel , cukorral , mikor hűlt bele kavartam 10 dkg vajat.Töltöttem!
A rizst kétszeres mennyiségű vízzel (a szokásos módon) készre főzöm. (Ha van maradék rizs, gyorsabban megy az elkészítés.) A kész rizsre öntjük a tejszínt és lefedjük, hogy magá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A hideg, felkockázott vajat tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a lisztet és dörzsöljük el a kezünkkel a vajat a lisztben. 2. A tojást tegyük egy pohárba, öntsük hozzá a vize...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sót, a vanília aromát, a fahéjat és a tojást. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejet, melyekkel puha tésztát kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összedolgozzuk, a tojást, a maradék cukrot és az élesztős tejet is beleöntjük. A tésztát összegyúrjuk, majd leta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű