50 dkg liszt
22 dkg zsír (lehetőleg házi, sütött zsír)
1 tojás sárgája
2,5-3 dl tejföl (2,5 dl teszek bele először! Ha a tészta még nem kellően lágy, akkor még egy keveset beledolgozok)
1/2 ek só
1csomag sütőpor,
Tetejére, köménymag, sajt, ki mit szeret...
A kenéshez a tojás fehérje
Összekeverem a száraz hozzávalókat, utána elmorzsolom benne a zsírt.
Összedolgozom a tojással és a tejföllel.
Ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét éles késsel berácsozom és kisebb mérető szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírra teszem, lekenem a tojás fehérjével ,közepes hőfokon (175-180 fok) 20-25 percig sütöm a sütőtől függ, mennyi idő kell neki.
Gyors, egyszerű és finom omlós pogácsák lesznek.
Én a két kisujammal minden pogácsát a közepénél kicsit meggörgetek, ezáltal kicsit magasabbak és kecsesebbek lesznek !
Összegyúrni vékonyra nyújtani sütőpapírral bélelt tepsiben sütni. Gyorsan sül!
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet langyosítsd meg, rakd bele a cukrot, majd az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet öntsd egy tálba, üsd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Morzsoljuk a vajat a lisztbe, öntsük hozzá az élesztős tejet, majd adjuk hozzá a tejfölt, az egyik tojást, 10 dkg reszelt sajtot é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű