- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 25 g élesztő
- 300 ml tej
- 1 teáskanál cukor
- 50 g margarin
- 2 teáskanál só (púpozott)
- virsli
- 2 db tojássárgája (a kenéshez)
- 2 kanál tej (a sütés utáni kenéshez)
◾️Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
◾️A liszteket egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
◾️Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
◾️A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
◾️Három egyenlő széles sávra vágjuk, majd a sávokat keskeny szárú háromszögekre.
◾️A virsliket akkora darabokra vágjuk, amekkora széles a háromszögünk (kb. 3 darabba)
◾️A tészta szélesebb végére tesszük a virsli darabot, kicsit belenyomjuk a tésztába majd feltekerjük.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb mert még nőni fognak.
◾️Lekenjük a tojások sárgájával.
◾️A sütőt előmelegítjük, addig míg kelnek a kiflik.
◾️180 fokon 15 perc alatt megsütjük őket.
◾️A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel, és konyharuhával letakarva kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
A lisztet, tojást, reszelt sajtot elkeverjük, hozzáadjuk a sonkát, a sütőport, a tejet, a frissen aprított petrezselyemzöldet. A reszelt sajt lehet szinte bármilyen, akár több sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót és a tojássárgáját, végül a reszelt sajtot. Összegyúrjuk majd két cipót formálunk, fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk és felöntjük annyi sós vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A lisztet megsózzuk és a va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk. (a lisztet szitáljuk át mielőtt hozzáadnánk) Ha túl lágy a tészta adjunk még hozzá lisztet érzéssel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű