- 20 dkg gluténmentes köles
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 l tej
- 6 db tojás
- 6 ek cukor (vagy helyettesítő stevia, xilit)
- vaníliarúd
- csipet só
A kölest felöntjük tejjel, és mérsékelt lángon, fedő alatt megfőzzük. Kb. 15-20 percet igényel a köles megpuhulása, tejebrizs állagúnak kell lennie. Miután levesszük a tűzről, fedő alatt 15 percig pihentetjük, majd kivesszük a lábasból, és hagyjuk kigőzölni. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, amit a köleshez keverünk. Ehhez a masszához adjuk a kókuszreszeléket, a vaníliarúd kikapart belsejét, végül a tojások kemény habjával lazítjuk. A tésztát kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített 150 C fokos sütőben kb. 1 órán át sütjük.
Nem fontos hogy a köles gluténmentes legyen
1. Egy mélyebb tapadásmentes serpenyőben olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük egy aprítóba 2. Ugyanabban a serpenyőben lassú tűzön barnára pirítjuk a gombákat, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukkinit lereszeljük majd megsózzuk, 10 percet állni hagyjuk majd jól kifacsarjuk. Ehhez hozzáadjuk a többi hozzávalót és mindkét oldalát kókuszolajon aranybarnára sütjük. (Inkább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felmelegített olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük a vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, és addig pároljuk, míg a gomba folyadéktartalma elp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű