- 20 dkg gluténmentes köles
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 l tej
- 6 db tojás
- 6 ek cukor (vagy helyettesítő stevia, xilit)
- vaníliarúd
- csipet só
A kölest felöntjük tejjel, és mérsékelt lángon, fedő alatt megfőzzük. Kb. 15-20 percet igényel a köles megpuhulása, tejebrizs állagúnak kell lennie. Miután levesszük a tűzről, fedő alatt 15 percig pihentetjük, majd kivesszük a lábasból, és hagyjuk kigőzölni. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, amit a köleshez keverünk. Ehhez a masszához adjuk a kókuszreszeléket, a vaníliarúd kikapart belsejét, végül a tojások kemény habjával lazítjuk. A tésztát kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített 150 C fokos sütőben kb. 1 órán át sütjük.
Nem fontos hogy a köles gluténmentes legyen
PREPARATION Preheat oven to 400˚F/200˚C degrees. Peel and grate the potatoes, and soak them in ice water. Squeeze out excess water and place potatoes in a bowl. Add the rest o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosd meg a zöldségeket, és szeleteld fel maximum kisujjnyi vastagságúra. Forgasd meg őket a folyékony kókuszzsírban, és szórd meg a szerecsendióval. Rakosgasd a zöldségkarikákat d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm. A finomra vágott vörös...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű