menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos köles felfujt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 20 dkg gluténmentes köles
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 l tej
- 6 db tojás
- 6 ek cukor (vagy helyettesítő stevia, xilit)
- vaníliarúd
- csipet só

Elkészítés:


A kölest felöntjük tejjel, és mérsékelt lángon, fedő alatt megfőzzük. Kb. 15-20 percet igényel a köles megpuhulása, tejebrizs állagúnak kell lennie. Miután levesszük a tűzről, fedő alatt 15 percig pihentetjük, majd kivesszük a lábasból, és hagyjuk kigőzölni. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, amit a köleshez keverünk. Ehhez a masszához adjuk a kókuszreszeléket, a vaníliarúd kikapart belsejét, végül a tojások kemény habjával lazítjuk. A tésztát kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített 150 C fokos sütőben kb. 1 órán át sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem fontos hogy a köles gluténmentes legyen

 Kókuszos köles felfujt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Padlizsánkrém - mustáros recept
Padlizsánkrém - mustáros recept

A padlizsánokat megmossuk, és (nem kell előmelegíteni) a sütőbe tesszük sülni úgy, ahogy van, nem szedünk le róla semmit. A fontos, hogy a padlizsán akkor jó, ha megfogjuk, és össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Feta sajtos cukkinis lepény
Feta sajtos cukkinis lepény

A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük, a telemeát is lereszeljük.. A petrezselymet, bazsalikomot, hagymát apróra vágjuk,a fokhagymát összezúzzuk. A levétől a cukkinit kicsavarjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Diétás csokitorta
Diétás csokitorta

Törd darabokra a 3 tábla csokoládét, majd gőz felett olvaszd fel. Kavargasd, míg sűrű masszát nem kapsz. - Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd fel keményre kézi mixerrel. -...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtgolyó
Sajtgolyó

A sajtot lereszeljük, a két tojásfehérjét enyhén felverjük, összekeverjük. Golyókat formálunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk