- 20 dkg gluténmentes köles
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 l tej
- 6 db tojás
- 6 ek cukor (vagy helyettesítő stevia, xilit)
- vaníliarúd
- csipet só
A kölest felöntjük tejjel, és mérsékelt lángon, fedő alatt megfőzzük. Kb. 15-20 percet igényel a köles megpuhulása, tejebrizs állagúnak kell lennie. Miután levesszük a tűzről, fedő alatt 15 percig pihentetjük, majd kivesszük a lábasból, és hagyjuk kigőzölni. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, amit a köleshez keverünk. Ehhez a masszához adjuk a kókuszreszeléket, a vaníliarúd kikapart belsejét, végül a tojások kemény habjával lazítjuk. A tésztát kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített 150 C fokos sütőben kb. 1 órán át sütjük.
Nem fontos hogy a köles gluténmentes legyen
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. A tojást, a liszttel és a zsemlemorzsával kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és fűszerezzük, beletépkedjük a lestyán leve...
Elkészítési idő:1. A kukorica csutkáról levágjuk a szemeket, a cukkinit lereszeljük, majd 15 perc múlva kinyomkodjuk a levét. 2. A puffancsok hozzávalóit,(kivéve az olívaolajat) egy aprítóba tes...
Elkészítési idő:A hagymát apróra vágjuk. A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben, amibe a hagymát is beletettük megfőzzük, ha megpuhult, félretesszük hűlni. Amikor kihűlt, jó alaposan összegyú...
Elkészítési idő:A zöldbabot a fűszerekkel és az olajjal összekeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 180 fokon sül kb. 15. percig Lehet hozzá adni fokhagymás tejfeles m...
Elkészítési idő: