2 kisebb fej vöröshagyma,
2 közepes fehér- és sárgarépa,
2 csésze mirelit zöldborsó,
3 evőkanál olívaolaj,
1,5 csésze rizs,
2,5 dl víz,
só, bors, petrezselyem
105kcal - 100gr
Karikázzuk fel a hagymát, a fehér- és a sárgarépát. Öntsük az olívaolajat egy tűzálló tálba, rétegezzük rá a hagymát, a fehér- és sárgarépa keverékét, a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk rá a petrezselymet. Egyenletesen szórjuk a tetejére a rizst, és öntsük fel vízzel. Fedjük le az edényt, és 180 fokra előmelegített sütőben addig pároljuk, amíg a rizs megpuhul.
Meghámozzuk a burgonyát, puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, a grízt, a tojást, egy csipet sóval ízesítjük. A tésztából egy pohár segítség...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa levelét szeretnénk fűszerként használni, akkor a 30–35 cm-es magasság elérésekor érdemes szednünk belőle: ilyenkor a hajtások zsengék, zöldek, dúsan levelesek. Kiváló tartó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsit sózzuk, 10 percet állni hagyjuk. Közben megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk a zöld fűszereket. Nagyobb serpenyőbe ujjnyi vastag...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű