Tészta
A tésztához:
30 dkg finomliszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
12 dkg cukor
1 csomag sütőpor
15 dkg margarin
1 db tojás
A fehér krémhez:
6 db tojásfehérje
12 dkg cukor
25 dkg kókuszreszelék
A sárga krémhez:
6 db tojássárgája
3 ek. finomliszt
3 dl tej
20 dkg margarin
3 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
reszelt étcsokoládé+ kókuszreszelék ízlés szerint
Fehér krém: 6 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék,
Sárga krém: 6 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor.
A puha vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze a tésztát. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe.
.3. A fehér krémhez a tojásfehérjéket félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Belekeverjük a kókuszreszeléket, és az így nyert masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra.
4. Kinyújtjuk a tészta másik felét, rátesszük a kókuszos krémre, és előmelegített, mérsékelt hőmérsékletű sütőben megsütjük.
5. A sárga krémhez előbb a tojássárgájákat a cukorral habosra kavarjuk. A lisztet kevés tejben csomómentesre kavarjuk, hozzáadjuk a többi tejet is, majd forralni kezdjük. Közben óvatosan belekavarjuk a habosra kavart tojássárgáját is, majd lassú tűzön állandóan kavarva forrásig főzzük. A margarint kikavarjuk apránként a kihűlt tojáskrémhez adagoljuk és habosra keverjük, majd a tészta tetejére kenjük.
6. Végül megszórjuk csokoládéreszelékkel, vagy kókusszal de csokimázat is készíthetünk rá.
Én ezt a receptet sütöm !!!!
Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Forró olajban evőkanálnyi adagokban süssük ki.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűNyújtjuk az elsö fehér tésztát betesszük a tepsibe lekvárral lekenjük leszórjuk darabos dióval és ráreszelni a barna tésztát és együtt sütjük 3 lapot sütünk a lapok közé fehér kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A vajas tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd a mélyhűtőbe teszem pár percre. 2. A tészta minden hozzávalójának hidegnek kell lennie, a dagasztás alatt se melegedjen fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű