Tészta
A tésztához:
30 dkg finomliszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
12 dkg cukor
1 csomag sütőpor
15 dkg margarin
1 db tojás
A fehér krémhez:
6 db tojásfehérje
12 dkg cukor
25 dkg kókuszreszelék
A sárga krémhez:
6 db tojássárgája
3 ek. finomliszt
3 dl tej
20 dkg margarin
3 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
reszelt étcsokoládé+ kókuszreszelék ízlés szerint
Fehér krém: 6 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék,
Sárga krém: 6 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor.
A puha vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze a tésztát. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe.
.3. A fehér krémhez a tojásfehérjéket félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Belekeverjük a kókuszreszeléket, és az így nyert masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra.
4. Kinyújtjuk a tészta másik felét, rátesszük a kókuszos krémre, és előmelegített, mérsékelt hőmérsékletű sütőben megsütjük.
5. A sárga krémhez előbb a tojássárgájákat a cukorral habosra kavarjuk. A lisztet kevés tejben csomómentesre kavarjuk, hozzáadjuk a többi tejet is, majd forralni kezdjük. Közben óvatosan belekavarjuk a habosra kavart tojássárgáját is, majd lassú tűzön állandóan kavarva forrásig főzzük. A margarint kikavarjuk apránként a kihűlt tojáskrémhez adagoljuk és habosra keverjük, majd a tészta tetejére kenjük.
6. Végül megszórjuk csokoládéreszelékkel, vagy kókusszal de csokimázat is készíthetünk rá.
Én ezt a receptet sütöm !!!!
A sütőt előmelegítjük 200C fokra. Először elkészítjük az almás tölteléket: az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy nagy, széles...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a cukrot, és a szárazélesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat. A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a tojásokat, majd a liszt közepére öntjük és összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömköd...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A tésztához 10 tojásból piskótát sütünk, majd kettévágjuk. 2. A krémhez a pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. 3. A vajat és porcukrot habosra kavarjuk, belereszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz