Tészta:
6 ek cukor
2 ek liszt
6 db tojás
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
1/ 2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió
1/2 üveg mogyorókrém (kb)
háztartási keksz
Krém:
1/ 2 liter tej
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg Rama
2 dl tejszín
A tészta elkészítése: a 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsiben, vagy tepsi hátulján, sütőpapírra tesszük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A krém elkészítése: a tojássárgát, a pudingport és a lisztet a fél liter tejből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük. A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét és kihűtjük. A Ramát két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga, majd a csokis krémbe. Összeállítás: a mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére pedig a 3-4 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
Édesszájúaknak ajánlom. Ha valaki nem szeretné olyan édesre készíteni, az ne tegye bele a krémjébe mind a 25 dkg cukrot. A mogyorókrémet könnyebb a tésztára rákenni, ha előtte mikróba egy kicsit megolvasztjuk.
A lisztet és a vajat(zsírt) tegyük be kb. 20 percre a fagyasztóba, hogy kellően lehűljenek. Ezután vegyük ki és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kimérem, és felteszem főni. Közben belekanalazom a cukrot és a grízt is (ennyi gríztől közepesen kemény lesz a végeredmény, aki lágyabban, folyósabban szereti, kevesebb grí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Egy 26 cm-es átmérőjű, vajjal kikent tortaforma alján egyenletesen kinyújtjuk. Villával megszurkáljuk. A mazsolát kevés tejben k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentes...
Elkészítési idő: 80 min Nehézség: Könnyű