250 g mascarpone sajt
150 ml tejszín
4 ek vaníliás cukor
200 g étcsokoládé
Elkészítés:
A mascarpone sajtot a cukrot keverjük el.
A tejszínt és a csokoládét melegítsük össze vízgőz felett. hagyjuk hűlni. ha langyosra hűlt habosítsuk fel robotgéppel és adjuk hozzá a mascarpone alaphoz. Keverjük át alaposan és kész is vagyunk:-)
Ha van maradék tojásfehérje, azzal dolgozzunk, ha nincs, válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót és a sütőport. A fehérjéből kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörjük nagyon apróra a babapiskótát, de legjobb ha ledaráljuk majd az olvasztott vajjal dolgozzuk össze, ez lesz a tortánk alapja. (Ha esetleg kicsit morzsolódik, tegyünk még h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: a piskótához az egész tojásokat egy tálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük míg vastag, egynemű krém lesz. Ekkor apránként hozzáadjuk a vizet és az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsokis piskota: 1. A feherjet felverjuk a 40g cukorral (eloszor cukor nelkul verjuk egy kicsit) 2. A sargajat felverjuk a 25g cukorral 3. A sargajat elolazitjuk egy kis feherjev...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz