menu

Családireceptkönyv.hu

Mascarponés csokoládés krém tortába


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



250 g mascarpone sajt
150 ml tejszín
4 ek vaníliás cukor
200 g étcsokoládé

Elkészítés:

A mascarpone sajtot a cukrot keverjük el.

A tejszínt és a csokoládét melegítsük össze vízgőz felett. hagyjuk hűlni. ha langyosra hűlt habosítsuk fel robotgéppel és adjuk hozzá a mascarpone alaphoz. Keverjük át alaposan és kész is vagyunk:-)

Kinek a kedvence ez a recept?


Bozso Maria
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés lúdláb torta
Gesztenyés lúdláb torta

1. A két tojás fehérjéből kemény habot verünk, és először 10 dkg kristálycukrot, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. 2. 10 dkg réteslisztet és 5 dkg olvasztott vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Éva
Csokikrém
Csokikrém

A habtejszínt egy edényben meglangyosítjuk és beletördeljük a csokoládét. Lassú tűzön, állandó keverés mellett addig melegítjük, amig teljesen elolvad a csokoládé. Jól elkeverjük...

Elkészítési idő: 2 x fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Nagymama csoki torta
Nagymama csoki torta

Keverjük habosra 12 dkg vajat, 2 bögre cukrot, 2 tojást, 2 t.k vanília aromát. Szitáljuk össze 1 bögre lisztet, ¾ bögre kakaóport és 1 t.k sütőpor. Adagoljunk felváltva tojásos mas...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
KÉTSZÍNŰ PISKÓTA TORTA
KÉTSZÍNŰ PISKÓTA TORTA

a tojásokat ketté vesszük és a sárgákat a cukorral kikeverjük a fehérjét kemény habbá verjük.. a sütőport elkeverjük a liszttel és a lisztet összekeverjük a sárgákkal majd óvatosan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk