12 palacsintához
1 cs.vanílíás pudingpor
2 tojás
tej,liszt
1 csipet só
1 kk.cukor
pici étolaj
Töltelékhez:
50dkg túró
200ml habtejszín
2 citrom reszelt héja
2 cs.vaníliás cukor
ízlés szerint kristálycukor,mazsola
A palacsinta tésztát a szokásos módon elkészítjük majd kisütjük.Sajnos a liszt és a tej mennyiséget nem tudom pontosan,ahogy összeáll a tészta.Tejszín sűrűségűnek kell lennie.Én 1 cs.vaníliás pudingport is szoktam hozzárakni(annyival kevesebb liszt) Nagyon finom ízt ad a tésztának!
A habtejszínt felverjük,összekeverjük a túróval,a reszelt citromhéjjal,tetszés szerint a cukrokkal és a mazsolával.
Megtöltjük a kisült palacsintákat és csokiöntettel díszíthetjük!
A linzertésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit.Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük. Közben a töltelékhez az áttör...
Elkészítési idő: 1,5-óra1.) A száraz anyagokat keverjük össze! A vajat és a mézet melegítve olvasszuk fel, a szódabikarbónát oldjuk fel a forróvízben és minden hozzávalót gyúrjunk egybe! 2.) D...
Elkészítési idő: 45 percA mézes lapok elkészítése: A tészta hozzávalói közül a tojást, tejet, cukrot, margarint és mézet gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával összekevert lisztet...
Elkészítési idő: