12 palacsintához
1 cs.vanílíás pudingpor
2 tojás
tej,liszt
1 csipet só
1 kk.cukor
pici étolaj
Töltelékhez:
50dkg túró
200ml habtejszín
2 citrom reszelt héja
2 cs.vaníliás cukor
ízlés szerint kristálycukor,mazsola
A palacsinta tésztát a szokásos módon elkészítjük majd kisütjük.Sajnos a liszt és a tej mennyiséget nem tudom pontosan,ahogy összeáll a tészta.Tejszín sűrűségűnek kell lennie.Én 1 cs.vaníliás pudingport is szoktam hozzárakni(annyival kevesebb liszt) Nagyon finom ízt ad a tésztának!
A habtejszínt felverjük,összekeverjük a túróval,a reszelt citromhéjjal,tetszés szerint a cukrokkal és a mazsolával.
Megtöltjük a kisült palacsintákat és csokiöntettel díszíthetjük!
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Linzer: fodros szélű szaggatóval ugyanannyi lyukas és sima formát s...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA vajat a csokival felolvasztjuk tűz felett. A tojást a barna cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáöntjük a forró csokimázat és alaposan elkeverjük. Egy másik edényben a l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót 2 dl tejszínnel, porcukorral krémmé turmixoljuk. Kis tálakba töltjük. Meggyebfőtett kanalazunk rá / a levével együtt/. A maradék tejszínt habbá verjük. Rákanalazzuk a te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy bögrébe beleöntjük a hozzávalókat. Jó alaposan elkeverjük, hogy egy kicsit ragacsosabb masszát kell, hogy kapjunk. Berakjuk a mikróba 1 percre. Eperrel vagy más gyümölccsel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű