Hozzávalók:
8 tojás
2 evőkanál édes mustár
1 hagyma
4 evőkanál natúr joghurt
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál friss citromlé
1 teáskanál édes pirospaprika
fél teáskanál fehér bors
só
A tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vagdossuk, ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a tojásokhoz. A joghurtot, a tejfölt, a mustárt és a fűszereket összekeverjük, ráöntjük, majd hűtőbe tesszük. Ízlés szerint friss zöld fűszerekkel díszíthetjük tálaláskor
Ha kevesebb tojásból készítem arányosan teszem a hozzávalókat !
A cukrot kis lábosba teszem, majd felöntöm a vízzel úgy, hogy minden kristálydarabot bevonjon, ne maradjon egy szem sem a lábos oldalán, különben visszakristályosodik a kész folyad...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az a nagyszerű ebben a receptben, hogy minden hozzávalót egy nagy keverőtálba öntünk, és egy villa segítségével simára keverjük az egészet. 2. Más dolgunk nincs mint, hogy ke...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűa tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliákkal felforraltam.. majd a meleg tejet kanalanként kevertem a sárgákhoz... aztán vissza tettem a tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű