- 250 g túró
- 3 púpos evőkanál zabpehelyliszt
- 2 tojás
- csipet só
- vaníliáscukor vagy aroma,kevés édesítő
- zsíradék a sütéshez
A hozzávalókat összekeverjük, majd egy serpenyőben kevés zsíradékot felforrósítunk, belekanalazzuk a túrós masszából (1 evőkanál egy túrós puffancs) és közepes lángon mindkét oldalukat megsütjük.
Lekvárral,porcukorral,mogyorókrémmel is tálalhatjuk de önmagában is finom
Tészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. Krém A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A t...
Elkészítési idő: 15+10 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megreszelem, levét kinyomom, majd összekeverem a pástétommal, a tojással, a fokhagymával és megsózom, megborsozom. Annyi zsemlemorzsát öntök hozzá, hogy keménykés massz...
Elkészítési idő: 20-40 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk, a kolbászt karikára vágjuk. Egy lábasban zsírral üvegesre pároljuk a hagymát, majd a lángot alacsony fokozatra vess...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű