Családireceptkönyv.hu

Zabpalacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók (10 db átlagos méretű palacsintához):

3 db M-es tojás
15 gramm stevia eritrit keverék
15 dkg zabliszt vagy zabpehelyliszt (nincs különbség)
0,5 liter víz (sima vagy szódavíz) vagy kókusztej
1 csipet himalája só
extra szűz olívaolaj spray vagy kevés olvasztott kókuszolaj a sütéshez

A zabpalacsinta elkészítése:

A tojásokat felütjük és egy tálban lazán felverjük.
A tojásokhoz adjuk a stevia eritrit keveréket és a himalája sót, majd belekeverjük a zablisztet.
A zabpalacsinta tésztát folyamatos kevergetés mellett felöntjük a vízzel/kókusztejjel és csomómentesre keverjük.
A palacsinta tésztát 5 percig állni hagyjuk, közben felforrrósítjuk a palacsintasütőt.
A felforrósított palacisntasütőt hajszál vékonyan befújjuk olívaolaj spray-vel (vagy szilikonos ecset segítségével vékonyan megkenjük olvasztott kókuszzsírral - fontos, hogy ne az olajjal együtt forrósítsuk fel a palacsintasütőt, hanem csak akkor kenjük meg a zsiradékkal, ha már forró!).
Egy palacsintához kicsivel több, mint fél levesszedő kanál palacsintatésztát a kiolajozott palacsintasütőbe adagolunk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne.
Ha a palacsinta egyik oldala megsült (lehet látni, ahogy a szélétől a közepe felé haladva elveszíti a tészta a nyers színét, kb. 2 perc alatt), egy hosszú, lapos kés vagy palacsintás lapát segítségével átfordítjuk a másik oldalára és kb. 2 perc alatt azt is megsütjük.
Ezt a műveletet addig végezzük, amíg el nem fogy a zabpalacsinta tésztája.
Frissen fogyasztható, zsírszegény, cukrozatlan kakaóporral, cukormentes mogyorókrémmel, cukormentes lekvárral töltve, kalóriamentes csoki, eper vagy karamell öntettel meglocsolva.

A zabpalacsinta kalória és szénhidráttartalma:

1 db zabpalacsinta 73 kcal-t és 10 gramm szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!


Zabpalacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
KELKÁPOSZTA KROKETT
KELKÁPOSZTA KROKETT

A kelkáposztát sós vízben megfőzzük, utána kivesszük, lecsepegtetjük. Húsdarálón ledaráljuk vagy villával összetörjük. A masszához keverjük a tojást, fűszerezzük. Zsemlemorzsában...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Béltisztítás!
Béltisztítás!

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Csuri
Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

A húsgombócokhoz fenti dolgokat egy tálba kell halmozni, és nedves kézzel alaposan össze kell gyúrni. Majd vizbe feltenni foni, amibe teszunk nehany TV paprikat iznek, ha nem...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk