menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpalacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók (10 db átlagos méretű palacsintához):

3 db M-es tojás
15 gramm stevia eritrit keverék
15 dkg zabliszt vagy zabpehelyliszt (nincs különbség)
0,5 liter víz (sima vagy szódavíz) vagy kókusztej
1 csipet himalája só
extra szűz olívaolaj spray vagy kevés olvasztott kókuszolaj a sütéshez

A zabpalacsinta elkészítése:

A tojásokat felütjük és egy tálban lazán felverjük.
A tojásokhoz adjuk a stevia eritrit keveréket és a himalája sót, majd belekeverjük a zablisztet.
A zabpalacsinta tésztát folyamatos kevergetés mellett felöntjük a vízzel/kókusztejjel és csomómentesre keverjük.
A palacsinta tésztát 5 percig állni hagyjuk, közben felforrrósítjuk a palacsintasütőt.
A felforrósított palacisntasütőt hajszál vékonyan befújjuk olívaolaj spray-vel (vagy szilikonos ecset segítségével vékonyan megkenjük olvasztott kókuszzsírral - fontos, hogy ne az olajjal együtt forrósítsuk fel a palacsintasütőt, hanem csak akkor kenjük meg a zsiradékkal, ha már forró!).
Egy palacsintához kicsivel több, mint fél levesszedő kanál palacsintatésztát a kiolajozott palacsintasütőbe adagolunk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne.
Ha a palacsinta egyik oldala megsült (lehet látni, ahogy a szélétől a közepe felé haladva elveszíti a tészta a nyers színét, kb. 2 perc alatt), egy hosszú, lapos kés vagy palacsintás lapát segítségével átfordítjuk a másik oldalára és kb. 2 perc alatt azt is megsütjük.
Ezt a műveletet addig végezzük, amíg el nem fogy a zabpalacsinta tésztája.
Frissen fogyasztható, zsírszegény, cukrozatlan kakaóporral, cukormentes mogyorókrémmel, cukormentes lekvárral töltve, kalóriamentes csoki, eper vagy karamell öntettel meglocsolva.

A zabpalacsinta kalória és szénhidráttartalma:

1 db zabpalacsinta 73 kcal-t és 10 gramm szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!


Zabpalacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ákos
Ákos

Várd szeretettel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Élesztős oldattal öntözd a paradicsomot és az uborká
Élesztős oldattal öntözd a paradicsomot és az uborká

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Sonkás-sajtos palacsinta
Sonkás-sajtos palacsinta

A felvert tojásokhoz adjuk a folyadék felét, a lisztet, az olajat és a sót majd csomómentesre keverjük. Végül a többi folyadékot is hozzáadjuk, majd a szokásos módon kisütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Almás padlizsánkrém
Almás padlizsánkrém

A padlizsánokat sütőben megsütjük, hideg vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját. A megtisztított padlizsánokat összetörjük, megsütjük étolajban, hozzáadjuk a külön étolajban megpirított,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk