hozzávalók (10 db átlagos méretű palacsintához):
3 db M-es tojás
15 gramm stevia eritrit keverék
15 dkg zabliszt vagy zabpehelyliszt (nincs különbség)
0,5 liter víz (sima vagy szódavíz) vagy kókusztej
1 csipet himalája só
extra szűz olívaolaj spray vagy kevés olvasztott kókuszolaj a sütéshez
A zabpalacsinta elkészítése:
A tojásokat felütjük és egy tálban lazán felverjük.
A tojásokhoz adjuk a stevia eritrit keveréket és a himalája sót, majd belekeverjük a zablisztet.
A zabpalacsinta tésztát folyamatos kevergetés mellett felöntjük a vízzel/kókusztejjel és csomómentesre keverjük.
A palacsinta tésztát 5 percig állni hagyjuk, közben felforrrósítjuk a palacsintasütőt.
A felforrósított palacisntasütőt hajszál vékonyan befújjuk olívaolaj spray-vel (vagy szilikonos ecset segítségével vékonyan megkenjük olvasztott kókuszzsírral - fontos, hogy ne az olajjal együtt forrósítsuk fel a palacsintasütőt, hanem csak akkor kenjük meg a zsiradékkal, ha már forró!).
Egy palacsintához kicsivel több, mint fél levesszedő kanál palacsintatésztát a kiolajozott palacsintasütőbe adagolunk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne.
Ha a palacsinta egyik oldala megsült (lehet látni, ahogy a szélétől a közepe felé haladva elveszíti a tészta a nyers színét, kb. 2 perc alatt), egy hosszú, lapos kés vagy palacsintás lapát segítségével átfordítjuk a másik oldalára és kb. 2 perc alatt azt is megsütjük.
Ezt a műveletet addig végezzük, amíg el nem fogy a zabpalacsinta tésztája.
Frissen fogyasztható, zsírszegény, cukrozatlan kakaóporral, cukormentes mogyorókrémmel, cukormentes lekvárral töltve, kalóriamentes csoki, eper vagy karamell öntettel meglocsolva.
A zabpalacsinta kalória és szénhidráttartalma:
1 db zabpalacsinta 73 kcal-t és 10 gramm szénhidrátot tartalmaz!
Jó étvágyat kívánok!
A gyros fűszerkeverék nélkülözhetetlen alapja a közkedvelt görög ételnek, a gyrosnak. Egyszerű, mindennapos fűszerekből könnyen összeállítható otthon is. Az otthoni változatban a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzöm a krumplit, amit főzés után összetörök és hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzá adom a lisztet és jól elkeverem. A tej és víz keveréket meglangyosítom és felfuttato benne azl...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1.A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és kanállal vájjuk ki a magját. Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a félbevágott, kimagozott paradic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, feldaraboljuk. 2 evőkanál vízzel 20 percre fedővel lefedve feltesszük főzni. Ezután összeturmixoljuk, beleöntjük a cukrot és tovább pároljuk 30 percig. A tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes