6 vékonyra szeletelt főtt sonka
50 g lágy vaj
1 bagett (fehér búzalisztből készült, 60 cm-es), hosszában félbevágva
6 evőkanál enyhe mustár
300 g szeletelt „Mojo” pácolt sertéslapocka (recept lejjebb)
240 g vékonyra szeletelt trappista sajt
150 g vegyes savanyúság, feldarabolva
„MOJO” pácolt sertés lapocka
Elkészítés: 45 perc (aktív idő)
Összesen: 3 óra 15 perc (+ egy éjszaka a pácolás)
Hozzávalók (6-8 adag):
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 maroknyi friss koriander, apróra vágva
1 evőkanál reszelt narancshéj
0,5 dl friss narancslé
0,5 dl friss citromlé
Fél maroknyi mentalevél, apróra vágva
8 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál szárított oregano
2 tk. őrölt kömény
1 teáskanál só
1 kávéskanál őröltbors
3,5 kg kicsontozott sertés lapocka, egy darabban
Először a pácolást írom le.
Ezt a sült húst máshoz is lehet felhasználni, akár körettel.
Egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit. Egy jól zárható dobozban öntsük a húsra, és alaposan dörzsöljük be vele mindkét oldalát, majd egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
Melegítsük fel a sütőt 220C fokra, középre tegyük be a grillrácsot, és alá egy tepsit.
A húst vegyük ki a pácból, és fektessük a grillrácsra. Süssük 30 percig ezen a hőmérsékleten, félidőben megfordítva.
Akkor csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és süssük tovább a húst még másfél óráig.
Akkor zárjuk le a sütőt, a húst a rácsról tegyük a tepsibe, és a zárt sütőben hagyjuk pihenni még 30 percig. Ezt követően kezdhetjük el szeletelni.
Szendvics készítése:
Melegítsük elő a kontaktgrillt – ennek hiányában dolgozhatunk grillserpenyővel is, de akkor a szendvics bezárása után egy sütőlapáttal folyamatosan lenyomva kell tartani a tetejét. A serpenyőre mindenképpen szükség lesz a sonka átsütéséhez.
Pirítsuk meg a bagett darabok belső oldalát, kb. 1 percig.
A sonkaszeletek mindkét oldalát süssük át a serpenyőben.
Kenjük meg a bagettek belső, vágott oldalát vajjal és mustárral. rétegezzük bele a sonkát, a szeletelt disznóhúst, a sajtot és a savanyúságot, majd zárjuk be a szendvicset.
Kenjük meg a bagettek küldő oldalát vajjal, és tegyük be a kontakt grillbe, és süssük alul-felül, míg a sajt megolvad, a bagettek héja pedig aranybarnára sül (3-4 perc).
Azonnal tálaljuk.
Recept:
Két cica konyhájából
A gombát megtisztítjuk, szárát kitörjük. A vöröshagymát apróra vágjuk és a petrezselyemmel, darabokra vágott gombaszárral együtt olajon megsütjük. A zsömléket tejbe beáztatjuk, kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot lecsepegtetjük, majd az olívaolajjal és a megpucolt fokhagymával aprítógépbe tesszük, és homogén állagúra dolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a citromlevet. A la...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ganache készítéséhez a csokoládét törd darabokra, és tedd egy tálba. Forrósítsd fel a tejszínt és a vajat. Nem kell teljesen felforralni, csak addig melegítsd, amíg az edény szé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű