150 g zabpehely liszt
1 nagy tojás (XL-es)
2-3 dl zsírszegény tej (inkább tegyél bele 2,5-et és nézd meg kell-e higítani a pihi után)
1 dl szénsavas ásványvíz
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 csipet só
pár csepp édesítő
Aki könnyed kavarás mellett dönt, az használjon valamilyen mixert, mert pár fordulattal tökéletesen elkeverednek a hozzávalók. Hagyd a tésztát állni egy laza negyed órát, majd a géppel kavard át (ezt később is ismételd meg mindig, mert a zab szeret az edény alján ücsörögni…) Ha a tészta kissé besűrűsödne (általában szokása…) 1-2 evőkanál tejjel hígítsd! A serpenyőt kókuszzsírral kenni, és sütni...ízlés szerint tölteni..( nekem a túró a favorit )
vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk. Az olajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lisztet, a hámozott paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKifőzöm sós vízben a tésztát.Leszedem a káposzta külső leveleit.Nagy lyukú reszelőn lereszelem. Besózom. Kb 10-15 percig állni hagyom.Az olajat elkezdem melegíteni ,amikor forró ho...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA húsleveskockát belerakjuk fél liter vízbe, hogy feloldódjon. A tejfölt elkeverjük két evőkanál liszttel, majd egy merőkanállal hozzáadunk a forró levesből, simára keverj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított répákat vágjuk spagetti-csíkokra. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Forgassuk meg egy kanál zsíron. Pároljuk meg a gombát. A jénai aljára halmozzuk a sárgar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű