150 g zabpehely liszt
1 nagy tojás (XL-es)
2-3 dl zsírszegény tej (inkább tegyél bele 2,5-et és nézd meg kell-e higítani a pihi után)
1 dl szénsavas ásványvíz
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 csipet só
pár csepp édesítő
Aki könnyed kavarás mellett dönt, az használjon valamilyen mixert, mert pár fordulattal tökéletesen elkeverednek a hozzávalók. Hagyd a tésztát állni egy laza negyed órát, majd a géppel kavard át (ezt később is ismételd meg mindig, mert a zab szeret az edény alján ücsörögni…) Ha a tészta kissé besűrűsödne (általában szokása…) 1-2 evőkanál tejjel hígítsd! A serpenyőt kókuszzsírral kenni, és sütni...ízlés szerint tölteni..( nekem a túró a favorit )
Kecskesajtos A krémes kecskesajtot sóval, borssal és egy tojással kikeverjük. Bárányhúsos A darált húst sózzuk, borsozzuk és őrölt korianderrel, illetve római köménnyel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált gesztenyelisztet összekeverjük a sóval enyhén felvert tojással. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Olajos kézzel hozzágyúrjuk a tojásfehérje port és kisebb adagok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát és a zöldségkeveréket enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük ki, majd leszűrjük. Közben készítsük el a mártást. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vaja...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűlangyos tej-cukor-élesztő-futtatom. tálba: liszt-só-áttört burgonya-élesztős tej-összedolgozom-dagasztom-kelesztem-kinyújtom.kisütöm.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű