menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



150 g zabpehely liszt
1 nagy tojás (XL-es)
2-3 dl zsírszegény tej (inkább tegyél bele 2,5-et és nézd meg kell-e higítani a pihi után)
1 dl szénsavas ásványvíz
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 csipet só
pár csepp édesítő

Elkészítés:





Aki könnyed kavarás mellett dönt, az használjon valamilyen mixert, mert pár fordulattal tökéletesen elkeverednek a hozzávalók. Hagyd a tésztát állni egy laza negyed órát, majd a géppel kavard át (ezt később is ismételd meg mindig, mert a zab szeret az edény alján ücsörögni…) Ha a tészta kissé besűrűsödne (általában szokása…) 1-2 evőkanál tejjel hígítsd! A serpenyőt kókuszzsírral kenni, és sütni...ízlés szerint tölteni..( nekem a túró a favorit )

Zabpelyhes palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pihe-puha fánk sütőben sütve recept receptek fánk fa
Pihe-puha fánk sütőben sütve recept receptek fánk fa

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Bögrés lángos
Bögrés lángos

A hozzávalókat csak összekeverem, kis darabokat csípek belőle, lángos alakúra formázom és forró olajban kisütöm. A töltött lángoshoz ketchuppal megkentem a tésztát, párizsit és saj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar karfiol pizza
karfiol pizza

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

Aranygaluska Fél kg liszt, pici só, 1 tojássárgája, 2,5-3 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 dl olaj, 1 kanál kristálycukor. A langyos tejben elkeverem a kristálycukrot, majd hozzáadom az...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk