6-8 virág
1 doboz citrompótló
1 citrom
cukorhelyettesítő, édesítő
A virágokat alaposan kirázom, hogy a bogarak kiessenek belőle, majd egy pillanatra csap alá tartom, hogy a port is lemossam. Az üveg aljába teszem őket, rászórom a citrompótlót, rákarikázom a citromot, és beleteszem a 20 dkg cukrot is. Csak ennyit, mikor készen van édesítővel egészítem ki a megfelelő ízre, mi úgy szeretjük, ha jó savanykás. Felöntöm vízzel és hűvös kamrában hagyom három napig. Leszűröm, majd mentalevelet dobok bele.
A köménymagot finomra megtörjük, és összerázzuk a szeszel, majd 8-10 napig állni hagyjuk. Akkor tiszta vászonruhán leszűrjűk és összekeverjük a cukorból főzzöt szörppel. Ha kell, f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűNapsütéses időben, teljesen kinyílt,180-200 virágot szedtem, (közvetlen a virág alatt csíptem le). Lehetőleg nem szennyezett, vegyszermentes helyről szedjük a virágokat. Nem kell m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMossuk és pucoljuk meg a gyümölcsöket és a zöldségeket. Az első 7 hozzávalót gyümölcscentrifugába tesszük, csak a levét használjuk fel. Keverjük hozzá a citrom és a narancs levét...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA rumot, a vörösbort és a teát összeöntjük egy edényben, hozzáadjuk a narancs és citrom levét, majd a cukrot és felhevítjük. Ha a cukor teljesen elolvadt, a rumpuncs elkészült. Mel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű