400-500 g csirkemell
fűszerek (nálam SZAFI FITT csirkekirály fűszerkeverék )
200 g cottage cheese (túró)
2 tojás
100 g tejföl
só, metélőhagyma (jó sok : ) )
1 púpozott teáskanál liszt (nálam durum)
400-500 g brokkoli
tetejére reszelt sajt
A húst vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, fűszerezzük. A brokkolit forrásban lévő sós vízben megfőzzük (friss brokkolit használtam, kb. 5 percig főztem). A cottage cheese-t, tejfölt, lisztet, tojásokat elkeverjük, sózzuk, fűszerezzük, majd ebbe a szószba belemártjuk a hús szeleteket, és egy kiolajozott jénai tál aljára teszünk egy réteget. Erre jönnek a szintén “megmártogatott” brokkoli rózsák, majd egy újabb réteg hús. A maradék tejfölös keveréket ráöntjük a tetejére, megszórjuk reszelt sajttal. Először alufóliával lefedve, majd kb. a sütési idő felénél anélkül sütjük
Először a pácot készítjük el. A mustárhoz adjunk egy teáskanálnyi borsot, kávéskanálnyi curry port, hat vagy hét gerezd fokhagymát, a mézet, csipetnyi sót, és végül 4-5 evőkanál ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd elő a húst. Tisztítsd meg, vágd kb. 1 cm-es csíkokra, szórd meg és dörzsöld be mindenhol a fűszerkeverékkel.Én kb. 2 evőkanál kacsa- vagy libazsírt is szoktam 75 dkg csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt szerecsendióval. A kétféle sajtot lereszeljük, majd liszttel és a tojással összekeverjük. A szalonnával kör...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A szalonnával kibélelünk egy jénai tálat vagy egy tepsit. A csirkemellett felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártva bundázzuk. Az edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű