200 ml habtejszín
200 g görög joghurt
300 g eper (tisztítva mérve)
6 g zselatin
0,5 dl hideg víz
100 g eritrit*
5 ml folyékony édesítő*
(+1 csomag habfixáló, ha valaki biztosra akar menni).
A megmosott epret csumázzuk ki és pürésítsük botmixerrel. Áztassuk be a zselatint 0,5 dl hideg vízbe. Amikor megduzzadt, öntsük rá az epervelőt, a folyékony édesítőt, szórjuk bele az eritritet és állandóan kevergetve melegítsük fel. (Forró legyen, de ne forrjon!) Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a joghurtot és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg (!) tejszínt verjük habbá és forgassuk bele az epres-joghurtos krémbe. Osszuk szét 4 nagyobb vagy 6 kisebb pohárba és néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni.
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép formájába rakom, alólra a tojássárgák, tej (éppencsak langyos, de legalábbis nem hűtőhideg) és rum, rámérem a lisztet, belereszelem a megmosott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk,majd hozzá keverjük a sütőporral,keksszel elkevert darát diót. A tészta masszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk. A tepsit kibélel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű