Családireceptkönyv.hu

Grízes krémes glutén tej és tojás nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



250 gramm Mester süteményliszt
150 gramm cukor
5 csapott evőkanál Tutti holland kakaópor
1 cs. sütőpor
1 vaníliás cukor
csipet só
1 mk. szódabikarbóna

Ezeket összekevertem, majd hozzáadtam ezt kikeverve:

6 ek. olaj (sima napraforgó)
1,5 ek. Burg ételecet
250 ml víz


A krém:

500 ml Joya mandulás rizstej
7 evőkanál rizsdara
1 vaníliás cukor
250 gramm LIGA
140 gramm porcukor

Elkészítés:


tészta:
Az egészet simára kevertem és egy sütőpapíros tepsibe öntöttem.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsült. Tűpróbával ellenőriztem

krém
A rizstejet felforraltam és hozzáadtam a darát és a vaníliáscukrot, ebből tejbegrízt főztem. Kevergetve kihűtöttem majd hűtőbe tettem hogy jól lehűljön.
A LIGÁ-t és a porcukrot összekevertem majd hozzáadtam a grízhez és jól kikevertem.



A piskótát kettévágtam, megtöltöttem a krém felével, rátettem a másik lapot és a krém másik felét rákentem. Elsimítottam, majd megszórtam egy kevés keserű kakaóporral.

Trükkök, tippek, praktikák:


marlena konyhája

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
Túrós paplan süti
Túrós paplan süti

Készítsük el a csokoládés piskótát, a lisztbe keverjük bele a kakaót és a sütőport.. A tojásokat 3-4 perc alatt verjük fel mixerrel, majd lassanként öntsük hozzá az olajat és a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Liszt nélküli diétás gofri
Liszt nélküli diétás gofri

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Zserbó golyó
Zserbó golyó

A zserbógolyó hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Elsőre ne tegyük bele az összes lekvárt, mivel lehet, hogy kicsit kevesebb kell. De lehet, hogy kicsit több. Ez teljesen a lekvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Csoki Mousse
Csoki Mousse

Tegyél fel egy lábasban kevés vizet forrni, és helyezz fölé egy másik lábast úgy, hogy az alja ne érjen a lobogó vízbe, csak a gőz melegítse alulról. A fölső lábasba (vagyis ne ab...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk