1 karfiol
só
fehérbors
szerecsendió
kis darab zsírszegény margarin
1-1,5 dl tej
Egy fej karfiolt rózsáira szedve puhára főzünk, leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, fehérborsot szórunk rá és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót is. Miközben áttörjük beledobunk egy kis darab zsírszegény margarint és csurgatunk hozzá egy kevés tejet (kb 1-1,5 dl a karfiol mennyiségétől függően) krémesre keverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A karfiolt forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeltem fél zellert, 2 nagy fehérrépát, sajtot, felvágtam egy lila hagymát, néhány levél medvehagymát, ízesítettem sóval, fokhagymával, ráütöttem 3 tojást és adtam hozzá néhány...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmosom, majd hosszanti irányban hasábok-ra, „csónakokra” vágom, egy sütőlapra vagy tepsibe szórom, megsózom és borsozom, morzsolok rá egy nagy csipet oregánót, mell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott céklákat vékony szeletekre vágjuk (kb fél cm), tepsibe tesszük, megszórjuk a korianderrel/borsikafűvel, meglocsoljuk olívaolajjal, beletesszük az félbe vágott fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű