1 karfiol
só
fehérbors
szerecsendió
kis darab zsírszegény margarin
1-1,5 dl tej
Egy fej karfiolt rózsáira szedve puhára főzünk, leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, fehérborsot szórunk rá és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót is. Miközben áttörjük beledobunk egy kis darab zsírszegény margarint és csurgatunk hozzá egy kevés tejet (kb 1-1,5 dl a karfiol mennyiségétől függően) krémesre keverjük.
Melegítsük elő a sütőt 90 °C-ra. A zellert tisztítsuk meg egy erős kefével. Tépjünk le egy kétrétegű széles fólia darabot és helyezzük a zellert a közepére, a gyökér része legyen f...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA burgonyát tedd fel köményes vízben főni. Az uborkát szeleteld fel hámozás után. A joghurtot keverd össze az apróra vágott fokhagymával, (esetleg tárkonnyal) majd add az uborkához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előző nap beáztatott barna rizst sós vízben puhára főzzük. A tofut sajt reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a rizzsel, dióval . A megtisztított hagymát bele reszeljük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon hagymát pirítunk, belerakjuk a zöldségeket, fűszerezzük. Tojást ütünk rá.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű