Családireceptkönyv.hu

Karfiolpüré


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


karfiol
alaplé vagy kockaleves

bors
vaj/olivaolaj/kacsazsír - kinek, mi tetszik
szerecsendió

Elkészítés:


A karfiolt rózsákra szedem és megfőzöm az alaplében. Ha már jó puha, kihorgászom, egy tába rakom. Hozzáadom a zsiradékot, botmixerrel pürésítem. Ízlés szerint sózom, borsozom, stb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bab
Brokkoli/Zellerpüré
Brokkoli/Zellerpüré

Az előre megfőzött zöldséget krumplinyomóval törd apró darabokra. Klasszikus krumplipüréhez hasonlóan, tejjel/tejföllel keverd ki.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Baconos sült burgonya rózsa
Baconos sült burgonya rózsa

A krumplit hámozás után, 1-2 mm vastagságú karikákra vágtam. A muffin sütőt extra szűz olívaolajjal kikentem, vékonyra szelt baconnal kibéleltem és a krumpli karikákat körberaktam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KUSZKUSZ ZÖLDSÉGGEL
KUSZKUSZ ZÖLDSÉGGEL

A kuszkusz egy tálba teszem és másfél szeres forró húslevessel leöntöm. Megkavarom. Ráteszek egy folpackkot és 10 percig hagyom hogy megszívja magát a folyadékkal, ekkor egy villá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Burgonya gratin
Burgonya gratin

A burgonyákat megpucolom és vékony, 3-4 mm vastag karikákra szeletelem. A krumpli szeleteket, egy papírtörlővel megszárogatom. Fogok egy kerámia sütőtálat, amit alaposan bedörzsöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk