karfiol
alaplé vagy kockaleves
só
bors
vaj/olivaolaj/kacsazsír - kinek, mi tetszik
szerecsendió
A karfiolt rózsákra szedem és megfőzöm az alaplében. Ha már jó puha, kihorgászom, egy tába rakom. Hozzáadom a zsiradékot, botmixerrel pürésítem. Ízlés szerint sózom, borsozom, stb.
Tisztítsuk meg a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, ha megfőtt törjük össze. Tisztítsuk meg a hagymát, mossuk meg majd szeleteljük fel apró kockákra. Reszeljük le a sajtot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. A főtt tojást szintén felkarikázzuk. Borsót kb 5 percig pároljuk, a sárgarépát felkockázzuk és 10 percig főzzük. Ha min...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk. 2. Sült krumpli fűszerkeverékkel megszórjuk. 3. Bő olajban kisütjük. 4. A mártáshoz összekeverjük a hozzáva...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű