4 főre (2 felnőtt, 1 nagy és 1 kicsi gyerek)
fél liter tej
8 marék búzadara
víz ahogy kiadja, de el is hagyható, de akkor több tej kell
5 dkg vaj
Mivel mi reggel cappuccinót iszunk a gyerekek meg macikávét, ez egy csökkentett tejtartalmú változat, viszont jobban hasonlít a menzakajára, amit mindannyian szeretünk. A titka a víz (igen, nem full tejből csinálják), a másik a vaj, nade ne szaladjunk előre...
A tejet egy lábasba teszem, bele a búzadarát, majd közepes tűzön főzni kezdem. Folyamatosan kavarni kell, mert hajlamos a leragadásra majd odaégésre. Ahogy veszi fel a folyadékot, teszek hozzá vizet, amíg kb kétszeres mennyiség lesz a kotyvalék a fazékban, mint eredetileg. Ekkor hozzákeverem a vajat, majd még egy kis vizet, fedővel lefedem és 10 percig állni hagyom.
Nem teszek bele sem sót, sem cukrot.
Mi mézzel, kakaóval, fahéjjal, liofilizált gyümölcslé porral esszük, de kindertojással is jó. Egy fél tojás frankón beédesít egy egész tányérral.
A zöldségeket kockákra vágjuk, a padlizsánt besózzuk, és a levét leitatjuk. A cukkinit, padlizsánt elkezdjük párolni, felöntjük kicsi vízzel. A répát is hozzáadjuk, és mielőtt telj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy edényben jól összedolgozzuk a tojással, fúszerekkel, majd a prézlivel. Kis gombócokat formálunk a masszából és kicsit megolajozott tepsire rakjuk őket. 150 fokon...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nokedlihez összekeverjük lisztet tojással vízzel és a sóval. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni amibe teszünk 1 ek sót. Lobogó víz fölé tesszük a nokedliszaggatót. Be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű