Családireceptkönyv.hu

Krumpéis-sonkás-sajtos lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



500 gramm burgonya
sonka
sajt
1 darab tojás
olaj
só – ízlés szerint
bors – ízlés szerint


Elkészítés:


Elkészítése

Először is főzzük meg a burgonyát, majd pürésítsük. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a tojást, a sót és a borsot, majd annyi lisztet, amennyi felveszi a nedvességet, így egy nem túl ragadós tészta lesz a végeredmény. A tésztát szedjük ketté, tegyük az egyik felét a serpenyő aljába, majd rakjuk bele a sajtot és a sonkát is. Ezután a másik felével fedjük le az alsó tésztát. Kezdjük el sütni kis lángon, figyeljünk arra, hogy ne égjen meg. Akkor lesz tökéletes, hogyha arany barnára sül a tészta. Ha ez meg van, akkor óvatosan fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is. És már kész is vagyunk! !

Krumpéis-sonkás-sajtos lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Borzas Csirkemell
Borzas Csirkemell

1. Megmosott csirkemellet felszeleteljük, kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, hőálló tálba tesszük. 2. Burgonyát meghámozzuk, reszelőn lereszeljük, húsra szórjuk 3. Felkarikázzu...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

Húsgombóc Egy lábasba teszünk fel vizet melegedni. A darált húst és a többi hozzávalót egy tálban összekavarjuk, összegyúrjuk. Kb. 50 g-os kis gombócokat készítünk (nekem 21 db...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Kenyérlángos
Kenyérlángos

A tésztához A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. 2 dl vízben elkeverünk egy kevés cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, 10...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Zöldséges gratin
Zöldséges gratin

1: A karfiolt és a brokkolit megtisztítjuk, rózsákra szedjük. Spenótot kiolvasztjuk 2: Egy nagyobb lábasba vizet öntünk. hozzáadjuk a sót, a citromlevet, és felforraljuk. Amikor f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk