500 gramm burgonya
sonka
sajt
1 darab tojás
olaj
só – ízlés szerint
bors – ízlés szerint
Elkészítése
Először is főzzük meg a burgonyát, majd pürésítsük. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a tojást, a sót és a borsot, majd annyi lisztet, amennyi felveszi a nedvességet, így egy nem túl ragadós tészta lesz a végeredmény. A tésztát szedjük ketté, tegyük az egyik felét a serpenyő aljába, majd rakjuk bele a sajtot és a sonkát is. Ezután a másik felével fedjük le az alsó tésztát. Kezdjük el sütni kis lángon, figyeljünk arra, hogy ne égjen meg. Akkor lesz tökéletes, hogyha arany barnára sül a tészta. Ha ez meg van, akkor óvatosan fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is. És már kész is vagyunk! !
A burgonyát megmossuk, feltesszük héjában főni, de csak félig főzzük meg. Közben a szalonna bőrét levágjuk, a szalonnát felkockázzuk, majd serpenyőben jól lepirítjuk. Amíg a szalon...
Elkészítési idő:A beáztatott fuszulykát(babot) ,egy fazékban odateszem főni az oldalassal és a babérlapival együtt annyi vízzel, ami ellepi . Amíg fő a lapítón (vágódeszka ) a hagymát apró kockákr...
Elkészítési idő:A gombát megtisztítjuk és mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. A hagymát apróra vágjuk. Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát majd, ha már üveges, lehúzzuk a tűzről és...
Elkészítési idő:A gombát tisztítás után apróra vágom. Megdinsztelem a hagymával, a fokhagymával és beleteszem a fűszereket. Ha egy kicsit kihűlt, összekeverem a darált hússal és a tojással. Közben...
Elkészítési idő: 1 óra