280 ml (1-1/4 csésze) víz
30 ml (2 evőkanál) extra szűz olivaolaj
450 g (4 csésze) fehérítetlen fehér kenyérliszt
7,5 ml (1-1/2 teáskanál) só
2,5 ml (1/2 teáskanál) cukor
5 ml (1 teáskanál) szárított élesztő
Mehet még bele oregánó, kakukkfű, ízletesebb lesz a tésztája.
Az egészet egy tálban összegyúrom, pizzányi adagokban kinyújtom, bele a tepsibe, rá a feltét, és már sülhet is.
Nem szoktam keleszteni, bár előfordult, hogy a megmaradt nyers tésztát a hűtőben eltettem másnapra, és kicsit megkelt. Az eredményt nem befolyásolja igazán.
Én simaliszt búzacsírával lisztet használok, és általában 1/3-ad arányban keverek hozzá Graham vagy teljes kiőrlésű lisztet, és úgy is teljesen jó.
Az olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát. A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb serpenyőben a felaprított vöröshagymát forró zsiradékban megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. Hozzáadjuk a megpucolt és apró darabokra vágott...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz1. Főzzük meg a tésztát. 2. Eközben egy közepes méretű tepsit kenjük ki az olívaolajjal, így nem ragad oda a tészta. 3. A tejföl és a túrót keverjük folyékony masszává a te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.mint a nokedlit úgy szaggatjuk,ez egy puhább szerkezetű nokedli nem a hagyományos de 0 ch van benne
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű