280 ml (1-1/4 csésze) víz
30 ml (2 evőkanál) extra szűz olivaolaj
450 g (4 csésze) fehérítetlen fehér kenyérliszt
7,5 ml (1-1/2 teáskanál) só
2,5 ml (1/2 teáskanál) cukor
5 ml (1 teáskanál) szárított élesztő
Mehet még bele oregánó, kakukkfű, ízletesebb lesz a tésztája.
Az egészet egy tálban összegyúrom, pizzányi adagokban kinyújtom, bele a tepsibe, rá a feltét, és már sülhet is.
Nem szoktam keleszteni, bár előfordult, hogy a megmaradt nyers tésztát a hűtőben eltettem másnapra, és kicsit megkelt. Az eredményt nem befolyásolja igazán.
Én simaliszt búzacsírával lisztet használok, és általában 1/3-ad arányban keverek hozzá Graham vagy teljes kiőrlésű lisztet, és úgy is teljesen jó.
1. Az összetevőket alaposan összekeverjük, pihentetjük fél órát. 2. Vékonyan beolajozott serpenyőben mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Elkészítési idő: 1 óraElső lépésként rakjunk fel sós vizet forrni a tésztának. Általában 1 kiló tésztához 10 liter vizet kéne használni. Picit lehet kevesebb, de muszáj ellepnie azt. Amikor forr a víz,...
Elkészítési idő:A csirkemellet felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük. A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a sajtot. Sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. Majd bele...
Elkészítési idő: