- borjúfelsál
- tej
- só
- 0,5 teáskanál kristálycukor
- tojás
-búzaliszt
- zsemlemorzsa
- étolaj
A tejben feloldjuk a sót és a cukrot. A húsokat egy éjszakára a sós-cukros tejbe áztatjuk.
A tejet leitatjuk egy papírral a húsokról. A szeleteket folpack alatt kb. 0,5 cm vastagra klopfoljuk.
A szeleteket megforgatjuk lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában. Azon nyomban 190-200 C-os olajban aranybarnára sütjük.
Leitatjuk a felesleges olajat és citrommal tálaljuk.
A legjobb köret mellé a híres, szintén osztrák Erdäpfel azaz burgonyasaláta.
Zsírpapírral kibélelt tepsibe nagyobb mennyiségű sót rakunk, ez lesz az ún. “sóágy” amire kerül a félbevágott vöröshagyma, lefelé fordítva. Meleg sütőben fél óra alatt besütjük.a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legtöbb pörkölttől eltérően, a birkapörkölthöz (paprikáshoz, juhászos változathoz) nem csontozzuk ki a húsokat (csak a nagyobb csontokat szedjük ki, de azok is belefőhetnek az ét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA báránycsülköket besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. Beletesszük egy nagyobb tepsibe, a fehérrépát, a sárgarépát, a zellert meg a vöröshagymát szeletekre vágva mellé helyezzük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, majd 1 ek felhevített vajon üvegesre pároljuk egy serpenyőben. A lecsepegtetett szárított paradicsom ot, az olajbogyót, a pe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű