menu

Családireceptkönyv.hu

Bécsi szelet


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- borjúfelsál
- tej
- só
- 0,5 teáskanál kristálycukor
- tojás
-búzaliszt
- zsemlemorzsa
- étolaj

Elkészítés:


A tejben feloldjuk a sót és a cukrot. A húsokat egy éjszakára a sós-cukros tejbe áztatjuk.
A tejet leitatjuk egy papírral a húsokról. A szeleteket folpack alatt kb. 0,5 cm vastagra klopfoljuk.
A szeleteket megforgatjuk lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában. Azon nyomban 190-200 C-os olajban aranybarnára sütjük.
Leitatjuk a felesleges olajat és citrommal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A legjobb köret mellé a híres, szintén osztrák Erdäpfel azaz burgonyasaláta.

Bécsi szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Döner kebab
Döner kebab

A hús a bőrös oldalával lefelé kerüljön egy lapos edénybe. Keverjük össze a bárány hozzávalóit, kanalazzuk a húsra és pácoljuk a hűtőben pár órán át. Ha kész, göngyöljük össze, kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Skandináv báránysült
Skandináv báránysült

Egy mozsárban a rozmaring leveleket, boróka bogyókat a sóval összetörjük, majd a fokhagymát, cukrot és vajat hozzáadjuk. Durva pasztává zúzzuk. A leöblített combot áttöröljük, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Örmény piláf magvakkal és báránycomb nyársakkal
Örmény piláf magvakkal és báránycomb nyársakkal

Egy serpenyőt magas hőfokra melegítünk mindenféle zsiradék nélkül, majd kb. két percig pirítjuk benne a római köményt, jól vigyázva, hogy nehogy megégjen, mert keserű lesz. Várunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
TEJFÖLÖS GOMBÁS BÁRÁNYHÚS NOKEDLIVAL
TEJFÖLÖS GOMBÁS BÁRÁNYHÚS NOKEDLIVAL

a bárányhúst lehártyázzuk a zsírját leszedjük felkockázzuk....a vöröshagymát kockára vágjuk megfonnyasztjuk és a hússal és a gombával feltesszük főni...ízesítjük......mikor megpuhu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk