- borjúfelsál
- tej
- só
- 0,5 teáskanál kristálycukor
- tojás
-búzaliszt
- zsemlemorzsa
- étolaj
A tejben feloldjuk a sót és a cukrot. A húsokat egy éjszakára a sós-cukros tejbe áztatjuk.
A tejet leitatjuk egy papírral a húsokról. A szeleteket folpack alatt kb. 0,5 cm vastagra klopfoljuk.
A szeleteket megforgatjuk lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában. Azon nyomban 190-200 C-os olajban aranybarnára sütjük.
Leitatjuk a felesleges olajat és citrommal tálaljuk.
A legjobb köret mellé a híres, szintén osztrák Erdäpfel azaz burgonyasaláta.
Jdndjx
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűHáromszor ledaráljuk a húsokat, lényeg, hogy minél pépesebb legyen. Fűszerezzük (csombor,fokhagyma apróra vágva), mehet bele a szódabikarbóna, bors, só, majd a leszűrt húsleves.Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A húst 3 cm-es kockákra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és beleforgatjuk a lisztbe. Lábosban 2 evőkanál olajat forrósítunk, és beletesszük a húst. Körös-körül megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsünk fel egy nagy serpenyőben egy kis olajat, adjuk hozzá a fokhagymát. A kockákra vágott bárányt minden oldalán jól pirítsuk meg, ha kell időközben öntsük fel egy kis víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű