Családireceptkönyv.hu

Bécsi szelet


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- borjúfelsál
- tej
- só
- 0,5 teáskanál kristálycukor
- tojás
-búzaliszt
- zsemlemorzsa
- étolaj

Elkészítés:


A tejben feloldjuk a sót és a cukrot. A húsokat egy éjszakára a sós-cukros tejbe áztatjuk.
A tejet leitatjuk egy papírral a húsokról. A szeleteket folpack alatt kb. 0,5 cm vastagra klopfoljuk.
A szeleteket megforgatjuk lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában. Azon nyomban 190-200 C-os olajban aranybarnára sütjük.
Leitatjuk a felesleges olajat és citrommal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A legjobb köret mellé a híres, szintén osztrák Erdäpfel azaz burgonyasaláta.

Bécsi szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Töltött bárány
Töltött bárány

a töltésre való báránycombon a hártya egész kell legyen, mert másképpen nem lehet megtölteni a megtöltés előtt 2- 3 órával a báránycomb minden oldalát besózzuk és beborsozzuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Töltött bárány
Töltött bárány

A kicsontozott bárány mellét felvágjuk, hogy a tölteléknek helyet csináljunk. A töltésre felvágott bárányt megtöltjük a következőkkel: 2 tejben áztatott zsemlyét jól kinyomunk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Báránycomb pecseny
Báránycomb pecseny

A combot minden hártyájától és zsiradéktól megtisztítjuk és sóval, borókamaggal bedörzsöljük. Ráteszünk néhány babérlevelet, és ecetes ruhában néhány napig állni hagyjuk, miközben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk