Családireceptkönyv.hu

Gyros


Írta:

Elk. idő: 2 ÓRA
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg apró darabokra vágott hús (általában kecske vagy bárányhúsból készítik)2 db apróra vágót hagyma,2 csésze kemény reszelt sajt 3 tojás 1 csésze olvasztott vaj só, bors 1 marok apróra vágott petrezselyemzöld 2 lk paradicsompaszta 3 gerezd fokhagyma,1 kiskanál zöld menta 1 1/2 csésze olívaolaj 1/2 kg réteslap (vagy pita)

Elkészítés:


1. A felhevített olajon megfútatk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst. Miután kifehéredett és felitta a levet amit enged, hozzáadunk egy pohár vizet, a petrezselymet, a paradicsompasztát, a fokhagymát, a zöld mentát és addig főzzük lassú tűzön amíg felissza a levét. Sózzuk, borsozzuk.2. Felverjük a tojásokat, összekeverjük a sajttal és hozzáadjuk a langyossá hűtött húsos masszához, ízesítjük.3. Egy nagy tepsi alját kivajazzuk, leterítjük az első réteslapot, megkenjük olajjal, lefektetjük a második réteslapot és ezt addig folytatjuk amíg a réteslapok felét ily módon a tepsibe helyezzük. Ezekre jön a húsos massza, majd a maradék réteslapokat ugyanígy egymás között megkenve, a húsra helyezzük. 4. A tetejét megkenhetjük tojássárga, pici víz, olaj keverékével de lehet egyszerűen csak olajjal megkenni. Bekarcoljuk a szeleteket, anélkül hogy a húsig átvágnánk a réteslapokat, megfröcsköljük vízzel és közepes sütőben, az alsó rácson pirosra sütjük. Mielőtt kivennénk meg győzödünk róla hogy az alsó lap is pirosra sült (megemeljük egy tálalólapáttal a szélét). Melegen és hidegen is tálalható.

Gyros

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Báránysült
Báránysült

Hagyományos húsvéti pecsenye, mely készülhet combból, gerincből egyaránt. Ha combból sütjük, kicsontozzuk. A húst forrázzuk le vízzel, majd tűzdeljük meg kevés fokhagymával, Ha kic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Török kebab
Török kebab

A húst a fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával összegyúrom, majd lefedve egy éjszakán át hűtőben hagyom állni. Sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bárányhúsos derelye korianderes hagymamártással
Bárányhúsos derelye korianderes hagymamártással

Zsírpapírral kibélelt tepsibe nagyobb mennyiségű sót rakunk, ez lesz az ún. “sóágy” amire kerül a félbevágott vöröshagyma, lefelé fordítva. Meleg sütőben fél óra alatt besütjük.a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Arab húsgolyók és krémes francia tabulé
Arab húsgolyók és krémes francia tabulé

Arab húsgolyók: 1. Az újhagymát apró szeletekre vágjuk, majd a reszelt gyömbérrel és a fűszerekkel a húshoz keverjük. A szegfűszegből és a kardamomból erős aromájuk miatt kevese...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk