menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszervajas báránysült


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kisebb báránycomb (vagy fél báránycomb)
2 dkg vaj
3 duci gerezd fokhagyma
4 szál rozmaring (levelei)
Őrölt bors és só
♥ MÁRTÁS:
1 dl vörösbor,
kis darab vaj,
1-2 tk étkezési keményítő

Elkészítés:


A húst szobahőmérsékletre felengedjük.
A fokhagymát a vajba reszeljük. A rozmaringleveleket felaprítjuk, a fokhagymás vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk az őrölt borsot és sót.
A hús felszínét kb 30 helyen összevagdossuk, majd a fűszeres vajjal jól bedörzsöljük, az ujjunkkal alaposan a résekbe masszírozva a vajat.
A combot egy tepsibe helyezzük, lazán letakarjuk fóliával. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Kb félóra múlva levesszük a fóliát, majd további kb egy órán át sütjük.
A húst kivesszük a sütőből – a tepsiben hagyjuk, letakarjuk a fóliával és 15 percig pihentetjük.
A keletkezett hússzaftot óvatosan egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a vajat és bort, majd beleszórjuk az étkezési keményítőt. Selymes, nem túl sűrű mártássá redukáljuk.
A húst felszeleteljük, a mártással leöntve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Köretként tepsis sült burgonya vagy krumplipüré passzol mellé leginkább – és párolt zöldség vagy zöldségsaláta.

Fűszervajas báránysült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolbász, Apicius nyomán
Kolbász, Apicius nyomán

Az összetevőket összekeverni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Richárd
teszt
Avatar Richárd Kedvelnék
teszt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Báránycsülök fokhagymás-paradicsomos burgonyával
Báránycsülök fokhagymás-paradicsomos burgonyával

A báránycsülköket besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. Beletesszük egy nagyobb tepsibe, a fehérrépát, a sárgarépát, a zellert meg a vöröshagymát szeletekre vágva mellé helyezzük, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka

Először elkészítjük a pesztót, ezt akár 2-3 nappal előtte is megtehetjük: késes aprítógépbe tesszük az összes hozzávalót, és kissé durva állagú fűszerpasztává pépesítjük. A húshoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk