1 kisebb báránycomb (vagy fél báránycomb)
2 dkg vaj
3 duci gerezd fokhagyma
4 szál rozmaring (levelei)
Őrölt bors és só
♥ MÁRTÁS:
1 dl vörösbor,
kis darab vaj,
1-2 tk étkezési keményítő
A húst szobahőmérsékletre felengedjük.
A fokhagymát a vajba reszeljük. A rozmaringleveleket felaprítjuk, a fokhagymás vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk az őrölt borsot és sót.
A hús felszínét kb 30 helyen összevagdossuk, majd a fűszeres vajjal jól bedörzsöljük, az ujjunkkal alaposan a résekbe masszírozva a vajat.
A combot egy tepsibe helyezzük, lazán letakarjuk fóliával. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Kb félóra múlva levesszük a fóliát, majd további kb egy órán át sütjük.
A húst kivesszük a sütőből – a tepsiben hagyjuk, letakarjuk a fóliával és 15 percig pihentetjük.
A keletkezett hússzaftot óvatosan egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a vajat és bort, majd beleszórjuk az étkezési keményítőt. Selymes, nem túl sűrű mártássá redukáljuk.
A húst felszeleteljük, a mártással leöntve tálaljuk.
♥ Köretként tepsis sült burgonya vagy krumplipüré passzol mellé leginkább – és párolt zöldség vagy zöldségsaláta.
A hagymát apróra vágom, a chilit és apróra vágom, ezután összegyúrom az összes hozzávalót és négyfelé osztom. Az adagokat hoszúkás alakúra gyúrom és nyársra húzom. A nyársakat beke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús a bőrös oldalával lefelé kerüljön egy lapos edénybe. Keverjük össze a bárány hozzávalóit, kanalazzuk a húsra és pácoljuk a hűtőben pár órán át. Ha kész, göngyöljük össze, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húshoz adom a hagyma felét, a citrom reszelt héját, a petrezselymet, sózom és alaposan összedolgozom, majd diónyi gombócokat formálok belőle. Az olívaolajon megfuttatom a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 7-8 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a bárányt, kevergetve minden oldalát 8-10 perc alatt megpirítjuk. Belekeverjük a p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű