1 kisebb báránycomb (vagy fél báránycomb)
2 dkg vaj
3 duci gerezd fokhagyma
4 szál rozmaring (levelei)
Őrölt bors és só
♥ MÁRTÁS:
1 dl vörösbor,
kis darab vaj,
1-2 tk étkezési keményítő
A húst szobahőmérsékletre felengedjük.
A fokhagymát a vajba reszeljük. A rozmaringleveleket felaprítjuk, a fokhagymás vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk az őrölt borsot és sót.
A hús felszínét kb 30 helyen összevagdossuk, majd a fűszeres vajjal jól bedörzsöljük, az ujjunkkal alaposan a résekbe masszírozva a vajat.
A combot egy tepsibe helyezzük, lazán letakarjuk fóliával. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Kb félóra múlva levesszük a fóliát, majd további kb egy órán át sütjük.
A húst kivesszük a sütőből – a tepsiben hagyjuk, letakarjuk a fóliával és 15 percig pihentetjük.
A keletkezett hússzaftot óvatosan egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a vajat és bort, majd beleszórjuk az étkezési keményítőt. Selymes, nem túl sűrű mártássá redukáljuk.
A húst felszeleteljük, a mártással leöntve tálaljuk.
♥ Köretként tepsis sült burgonya vagy krumplipüré passzol mellé leginkább – és párolt zöldség vagy zöldségsaláta.
Az összetevőket összekeverni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA báránycsülköket besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. Beletesszük egy nagyobb tepsibe, a fehérrépát, a sárgarépát, a zellert meg a vöröshagymát szeletekre vágva mellé helyezzük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a pesztót, ezt akár 2-3 nappal előtte is megtehetjük: késes aprítógépbe tesszük az összes hozzávalót, és kissé durva állagú fűszerpasztává pépesítjük. A húshoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű